Bu Proje Ulaşımda Devrim Yaratacak

Şehrin ulaşımında çağın gerekliliklerine uygun çözümler üretme adına yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Önümüzdeki günlerde TEDES için ihaleye çıkacağız. Bu sistemle trafik kurallarına uymayı teşvik eden, can ve mal kaybını azaltmaya yönelik, hız, kırmızı ışık ve park ihlallerini elektronik olarak tespit edecek bir uygulama öngörmekteyiz. Sistem ile trafik akışının kontrolü ve ulaşım denetimi daha etkin bir biçimde sağlanacak” dedi.

Daha önce ulaşımda birçok akıllı projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdide Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile şehrin trafiğini daha da rahatlatmayı planlıyor. Sistem için kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak. 

Park İhlallerine Son

Özellikle şehir merkezindeki park ihlallerinin önüne geçerek trafik sorunlarının azaltılmasının amaçlandığı sistem ilk olarak şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu 23 kavşağa kurulacak. Bu kapsamda il genelinde 51 adet sabit ve bir adet araç üzeri olmak üzere kurulacak sistemler ile kırmızı ışık, hız ve park ihlal uygulaması hayata geçirilecek. Ayrıca sistem, diğer tüm sinyalizasyonlar ile adapte edilerek Büyükşehir Trafik Kontrol Merkezi’nden yönetilebilir hale getirilecek.

Daha Etkin Denetim

Başkan Zeki Toçoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde TEDES için ihaleye çıkacağız. Bu sistemle trafik kurallarına uymayı teşvik eden, can ve mal kaybını azaltmaya yönelik, hız, kırmızı ışık ve park ihlallerini elektronik olarak tespit edecek bir uygulama öngörmekteyiz. Sistem ile trafik akışının kontrolü ve ulaşım denetimi daha etkin bir biçimde sağlanacak. Trafik düzenini bozan araçlardan kaynaklanan kazalar önlenerek vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti daha etkin bir şekilde korunacak” ifadelerini kullandı.

Taleplere Analitik Cevaplar

Toçoğlu, “Bu proje ile kısa sürede şehir trafiğine ciddi katkı sağlanacak. İhlal ve kazalar büyük oranda azalacak. Belediye otobüslerimize kameralar ve bilgilendirme ekranları konulacak. Akıllı duraklar ve sanal akıllı durak uygulamaları, Araç Takip Merkezi ile tüm toplu taşıma araçlarının anlık ve geçmişe dönük diyalog, hareket saati ve güzergah denetimleri yine bu sistemle yapılabilecek. Ayrıca kavşaklara yerleştirilecek kameralarla araç sayımları yapılarak, trafikle ilgili her şey analitik olarak ölçülecek. Böylece vatandaşlarımıza daha akıllı çözümler sunabileceğiz” diye konuştu.