Sakarya polisi söz konusu dolandırıcılık olayı üzerine titiz bir çalışma yürüttü. Sakarya polisi önce ilgili bankadan gerekli bilgileri edinip inceledi ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Gerekli çalışmalardan sonra operasyon gerçekleştiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri M.E, M.C ve H.İ’yi yakalayarak gözlatına aldı.

 

M.E’nin adresinde yapılan aramalarda dolandırıcılık olayının mağduru olan N.A adına adüzenlenmiş sahte kimlik belgesi ele geçirildi ve sahte kimlik üzerinden Kocaeli’ndeki bir noterden mağdur N.A adına H.İ üzerinden vekaletname hazırlatıldığı vu bu yolla dolandırıcılık suçunun gerçekleştirildiği anlaşıldı.

 

Yapılan soruşturmalarda dolandırıcık olayını organize eden kişininse N.K olduğu, bankadan çekilen paranın da N.K tarafından kullanıldığı ve N.K’nin birçok dolandırıcılık olayına karıştığı öğrenildi.

 

Uyuşturucu yakalandı

 

Ayrıca M.C’nin ikametinde yapılan aramalarda 5 kavanoz içerisinde toplam 630 gram uyuşturucu esrar maddesinin ele geçirildiği öğrenildi.

 

Olaya karışan kişilerden M.E ve H.İ tutuklanarak Ferizli Cezaevine sevk edilirken M.C adli kontrol cezasına çarptırıldı.

 

Dolandırıcılık olayını esas organize eden  ve paraları alan N.K ise polis tarafından aranmaya devam aranıyor.