İlçelerimizde asfaltsız grup yolu kalmayacak. Şehir merkezinde yollar yenilenecek. Bugün 17 adet kamyonu daha filomuza dahil ettik. Asfalt konusunda bereketli bir sezon şehrimizi bekliyor. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Fen İşleri’nde görevli çalışanlar ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Asfalt şantiyesinin açılışı ve yeni araçların tanıtımının da yapıldığı programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, büyükşehir bürokratları, başkan danışmanları ve çok sayıda çalışan yer aldı. 

Sakarya’ya En İyi Hizmet
Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin dört bir yanında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sizler ekibimizin en önemli parçalarısınız. Şimdi yeni bir asfalt dönemine giriyoruz. Sakarya’nın 16 ilçesinde kapsamlı bir asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Bu anlamda size de büyük bir sorumluluk düşüyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; biz sizlere güveniyoruz. Bu dönem de işimizi en iyi şekilde yaparak, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti beraberce sunacağız. Çalışmalarınızda şimdiden kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Asfalt Plenti Hazır
Yeni asfalt plentinin hazır olduğunu da açıklayan Başkan Toçoğlu, “Daha önce asfalt plentinde yenileme çalışmalarımıza başlamıştık. Hamdolsun şantiyede artık üretim yapacak konuma geldik. Çalışmalarımız tamamlandı. Yeni plent şehrimizin hizmetinde. Yeni dönemin asfalt konusunda bereketli olacağını ifade etmiştik. Programımız hazır. Ekibimiz yol haritasını belirledi. Baharla birlikte yollar yenilenecek. Sakarya’nın dört bir yanında çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi. 

Yıllık Üretim 600 Bin Ton
Yeni sezonda 600 bin ton asfalt kullanmayı öngördüklerini ifade eden Toçoğlu “Yeni asfalt plenti ile üretim kapasitemiz 600 bin tona çıktı. Bu rakamın yaklaşık yarısını ilçelerimiz grup yollarına, diğer kısmını ise ana arterlere kullanacağız. Asfaltsız grup yolu kalmayacak. Şehir merkezinde kapsamlı bir dönüşüm hayata geçirilecek. Bereketli bir dönem geçireceğimiz inancını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

17 Yeni Araç
Gerçekleştirilen buluşmada asfalt çalışmalarında kullanılacak yeni araçlar da tanıtıldı. Başkan Zeki Toçoğlu, yeni araçlar ile daha hızlı ve verimli bir çalışma gerçekleştireceklerine değinerek, “Bugün 17 adet kamyonu daha filomuza dahil ettik. Yenilenen asfalt plentimiz, araçlarımız ve ekip arkadaşlarımız ile birlikte şehrimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen programın ardından Başkan Toçoğlu, görevli personel ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.