Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile Abhaz
Federasyonuna “Akhdz-Apşa” Nişanı verildi
 
Türkiye Abhaz Diasporasından altı kişiye Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkan Vekili Valeri Bganba'nın yayınladığı bir kararname ile Abhaz Devletinin en yüksek nişanı olan “Akhdz-Apşa” Nişanı verildi.
 
Valeri Bganba'nın Kararnamesiyle
Türkiye Abhaz Diasporasıyla, anavatanları Abhazya arasında bağların korunması için harcadıkları büyük çaba ve Abhazya dışında yaşayan Abhazların vatandaşlık sorumluluğunu gözetme konusunda verdikleri katkı nedeniyle, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’a (Taskoç), ikinci dereceden Akhdz-Apşa Nişanı verildi.
 
Abhaz Devletinin en yüksek nişanı
Abhazya’da düzenlenen törende; Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un yanı sıra; Abhaz Federasyonu Genel Başkanı R. Cengiz Koç (Aşba), Abhaz Federasyonu eski Genel Başkanı Feridun Aksoy (Akusba), Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş (Bganba), İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkanı Hakan Ander (Beygua), Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet’de (Kozba) üçüncü dereceden “Akhdz-Apşa” nişanı layık görüldü.
 
Abhazların hak ve çıkarlarını korudular
Kararnamede bu kişilere Abhaz Devlet Nişanı verilmesinin gerekçesi olarak, bu altı diaspora mensubunun yabancı ülkede yaşayan Abhazların hak ve çıkarlarını korumaya yaptıkları katkı ile Türkiye Abhaz Diasporasıyla, anavatanları Abhazya arasında bağların korunması için harcadıkları büyük çaba gösterildi.