Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım ve Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Fatih Turan’ın da hazır bulunduğu görüşmede Adapazarı treninin şehir merkezine gelmesi için hazırlanan çalışmalar Ulaştırma bakanı Bilgin ile paylaşıldı .
 
Hendek haber- Sakarya Büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ferudun Bilgin ile biraraya gelerek Adapazarı treninin şehir merkezine gelmesi için hazırlanan planı sundu. Toçoğlu ile görüşen bakan Bilgin projeyi başbakan Davutoğlu'na sunacağını  Adapazarı Treninin Arifiye garından  hizmet verdiğini vurgulayarak trenin şehir merkezinden sefer yapmasının gündemlerinde olduğunu tren güzergahının belirlenecek bir bölgeden yeraltına alınmasını hedefledikleri belirterek bu çalışmanın başbakan Davutoğlunun onayı ile başlatılacağını söyledi.

Sakarya Büyükşehir belediyesi basın müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Ankara'da Ulaştırma bakanı Bilgin'i ziyaret eden Toçoğlu' Adapazarı treninin belirlenecek bir güzergahtan itibaren yerin altına alınmasının gündeme geldiğini açıkladı. Toçoğlu açıklamasında   “Çalışmalarımızı Sayın Bakanımıza sunduk. Bakanımız, trenin şehir merkezine gelmesi için yerin altına alınmasının değerlendirileceğini belirtti. Hayata geçirilecek proje bakanımız tarafından Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na sunulacak. İnşallah hükümetimiz ile işbirliği içerisinde şehrimizin geleceği adına çok önemli bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Sayın Bakanımız Bilgin’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ise  “Sakarya’da uzun bir süre kaldım. Sakarya sevdiğimiz ve özel olarak ilgilendiğimiz bir şehir. Adapazarı Treni şu anda Arifiye Garı’ndan hizmet veriyor. Trenin şehir merkezinden sefer yapması gündemimizde. Tren güzergahını belirlenecek bir bölgeden itibaren yerin altına almayı hedefliyoruz.  Bu yönde hazırlanan çalışmaları Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na sunacağız. İnşallah treni yerin altına alacağız” şeklinde konuştu..