Sakarya’da karara bağlandı

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç ve Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş'ın Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, her iki kurumun Yönetim Kurulları yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve Abhazya'dan gelen misafirlerde hazır bulundu.

Toplantıda, “Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun mali durumu, Abhayza Cumhurbaşkanlığı seçimler, için Türkiye’de oy kullanımı, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliği, 30 Eylül Zafer Kutlamaları (Ayayra) Organizasyonu ile Kuzey Kafkas Halk Dansları (ödüllü) Yarışması” konu başlıkları hakkında görüşmeler yapıldı.

 

Önemli gündem seçim

Konuyla ilgili bilgi veren Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Koç, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’nun 21 Temmuz 2014 tarihli oturumunda, Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerinde, Türkiye'de yaşayan Abhaz vatandaşlarının, yine Türkiye'de kurulacak sandıklarda oy kullanabilmeleri ile ilgili kanun tasarısı oybirliği ile kabul edilmiştir.

Bu tarihi karar 16 Ağustos 2014 tarihinde Sakarya Abhaz Derneği'nde yapılan toplantının en önemli gündem maddesiydi.

 

Federasyon işbirliğinde

Toplantıda; Seçim Koordinasyon Kurulu oluşturulması, Bu kurulun Federasyona bağlı 11 Abhaz derneğine bağlı seçim komiteleri ile işbirliği içinde olunması, Her Abhaz Derneği'nin kendi bölgesinde bulunan, oy kullanma yetkisine sahip Abhaz seçmenleri ile birebir ilişkiye geçirilmesi ve Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerine katılımın yüksek olması için her türlü önlemin alınması karar altına alınmıştır.

 

İstanbul’da sandık kurulacak

Türkiye’de yaşayan Pasaportu olan veya Abhaz vatandaşı olan Abhazlar; Aslan Bjaniya, Leonid Y. Dzapşba, Mirab Kişmariya ve Raul Hacımba’nın aday olduğu Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinde, Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun Caferağa Mahallesi, Bahariye Caddesi, Sakızgülü Sokak No:21/3 Kadıköy - İstanbul adresinde kurulacak olan sandıkta 24 Ağustos 2014 Pazar günü 08.00 ile 20.00 saatlerinde oy kullabilecek. Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş; Sakarya’dan oy kullanacak olan Abhaz vatandaşları için otobüs kaldırılacağını, konuyla ilgili derneğin, Orta Mahalle Kavaklar Caddesi Aydın Pasajı No: 11/203 D: 3 adresine bizzat gelerek veya 264 2792102 nolu telefondan bilgi alabileceklerini bildirdi.