Vali İrfan Balkanlıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programlara katıldı.


Gün boyu süren anma programlarına Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Garnizon ve Tugay Komutanı P. Alb. Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Vali Yardımcıları Bekir Dınkırcı ve Erdoğan Ülker, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde Serdivan Şehitliğinde İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan resmi törene katılan Vali Balkanlıoğlu, protokol üyeleri ile birlikte Şehitlik anıtına çelenk sunduktan sonra anı defterini imzaladı. Şehitlerin mezarına karanfil koyarak dua eden Vali Balkanlıoğlu, Şehitlerimizin yakınları ile de selamlaştı.





Daha sonra il protokolü ile birlikte Yorgalar Mezarlığına geçen Vali Balkanlıoğlu, Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla devam eden programda, Şehitlerimiz için yapılan duaya katılarak mezarlarına karanfil bıraktı.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, derneğin bize bu Vatanı emanet eden Kahramanlarımızın hatıralarını yaşatması açısından büyük bir görev ifa ettiğini söyledi.

Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda hazırlanan anma programına da katılan Vali Balkanlıoğlu, salona girmeden önce protokol üyeleri ile birlikte resim sergisini gezdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Arifiye Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğretmen ile öğrencilerinin “Çanakkale” temalı gösterisini de izleyen Vali Balkanlıoğlu, programda emeği geçenlere teşekkür etti. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından konuklara Çanakkale ruhunu temsilen üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.