Emekli öğretmen ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Coşkun Samur  sempatik tavırlarıyla büyük ilgi topluyor. Pamukova ve Geyve’de  pazaryeri ve çarşı esnafıyla sohbet eden Samur, vatandaşın ‘’Partili istemiyoruz’’ ‘’5 yılda bir geliyorsunuz’’ gibi tepkilerine ‘’ben bağımsız adayım ‘’ yanıtını verdiğinde once bir şaşkınlık yaşanıyor,  ardından gelen ‘’hayırlı olsun,bir kişide bari bizim sesimiz olsun’’ şeklinde ilk baştaki tepkiler destek mesajlarına dönüşüyor. Mahalle statusü verildikten sonra hizmet alamadıklarından şikayetçi olan çiftçilerle sohbet eden Samur, Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen köylerin kaderlerine terkedildiğini belirterek ‘’ oy almadıkları köylere hizmet götürmüyen ,köyleri hizmet fakiri yapan bu iktidara gereken cevap verilmelidir’’ şeklinde konuştu..

Sakarya’nın Bağımsız Gücü ‘’ Sloganıya 7 Haziran seçimlerine bağımsız olarak giren Sakarya bağımsız milletvekili adayı Coşkun Samur, seçim çalışmalarına ilçe gezileriyle devam ediyor. Pamukova ve Geyve’de Esnaf ve pazaryerinde satış yapan üreticilerin sorunlarını dinleyen Samur , köylerin mahallelere dönüştürülmesi ardından hiç bir sağlıklı hizmet sunulamadığını vurgulayarak’’bir dokunup bin ah işitiyoruz. Ben de muhtarım,  köylünün mahalle statusu aldıktan sonra nasıl sıkıntılar yaşadığını iyi biliyorum. Ama kimse hele iktidar milletvekilleri buna değinmiyor. Yerel seçimlerde kırsalın oylarını almak için düzenlenen büyükşehir yasası köylüyü,çiftçiyi yaktı.’’ Şeklinde konuştu..

Coşkun Samur kampanya ekibi ile birlikte once Pamukova’yı ziyaret etti. Çarşı içinde dükkanları tek tek dolaşarak kendini tanıtan Samur ‘un bu ziyaretleri ardından  esnaf ilk kez bağımsız bir milletvekili adayının oy için kendilerini  ziyaret ettiğini belirterek ‘’bu medeni cesareti için kendisini tebrik ediyoruz,kendisi de halktan biri bizim mecliste sorunlarımızı aktaracak bir güç olur ,umarız seçilir’’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler..

Samur’un pazaryeri ve esnaf ziyareti ilginç dialoglara da sahne oldu. ‘’Oy istemek için 5 yılda bir geliyorsunuz’’ şeklinde tepkilere maruz kalan Samur, kendisinin bağımsız olarak seçimlere katıldığını söylemesi ardından esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı, onların  sorunlarını paylaştı. Çoğu Pamukova ve Geyve köylerinden olan pazaryeri esnafı Büyükşehir yasası ardından mahalle status kazanan köylerinde hiç bir alt yapı hizmeti alamadıklarını vurgulayarak, yaşanan don ve şiddetli kar nedeniyle seralar ve meyve üreticilerinin büyük zarar gördüğünü ancak hiç bir desteğin kendilerine ulaşmadığını ifade ettiler. 

Pamukova ardından Geyve ‘de de seçim gezilerini sürdüren Coşkun Samur her iki ilçede de muhtarlar derneğini ziyaret etti.Aynı zamanda  kendisi de muhtar olan Samur mevkidaşlarının sıkıntılarını dinledi. Geyve’de de ilgiyle karşılanan Samur’un bağımsız aday olduğunu öğrenen vatandaşlar Pamukova’da olduğu gibi şaşkınlıklarını gizleyemediler ancak bir  bağımsız adayın büyük bütçelerle oy isteyen diğer partili adayların karşına ilçe ilçe dolaşarak çıkmasının hayranlık verici ve takdire değer olduğunu ifade ettiler..

İlçe gezilerinin seçim kampanyası için önemli olduğunu vurgulayan bağımsız aday Coşkun, ‘’gücüm yettiğince tüm ilçeleri dolaşıp onlara kendimi şahsen tanıtacağım. İlk başta girdiğim her dükkan yada selam verdiğim her keste bir tereddüt ve ‘’hadi canım sende’’ havası seziyorum elbette ama kısa bir sohbet ardından onların özlediği istediği milletvekili profilini anlatma şansım oluyor. 30 yılı aşan eğitimcilik hayatımda hiç ayrım gözetmeden insanların sorunlarını paylaştım,çözüm aradım. Onların sesi olmaya çalıştım. Şimdide Coşkun Samur’un bağımsız milletvekilliği adaylığının bir macera değil bir hizmet yarışı olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Takdir elbette oy verecek olan seçmenin ama ben yılmadan 7 Haziran seçimlerine kadar Sakarya’nın bağımsız sesi olabilmek için çalışmaya devam edeceğim ‘’şeklinde konuştu..