Samur seçim çalışmalarında büyük ilgi görürüken, Samur’un bağımsız aday olarak seçim çalışmalarında  gösterdiği performans diğer partilerin oy hesaplarını da büyük ölçüde etkilemiş görünüyor. Hakkında çıkan, ‘’Kampanyasına gizli destek alıyor’’, ‘’Oyları bölmek için ortaya çıkarıldı’’ gibi iddialara yanıt veren Samur;‘’Görünen o ki Sakarya’da Coşkun Samur’un estirdiği rüzgar birilerini ürkütmüş, hakkımda bu iddiaları ortaya atanlar seçmenin bana gösterdiği ilgi ve desteğin yarattığı şaşkınlık içindeler.Bizim kampanyamız şeffaf, ve doğrulara dayalı. Seçmenle birebir dialogla kendimizi ve neden bağımsız aday olduğumuzu gösteriyoruz, onların sevgi ve güvenini kazandık’’ dedi.


7 Haziran seçimlerine kısa bir sure kala  seçim yarışı tüm hızıyla sürüyor. Sakarya’da 4 bağımsız adaydan biri olan ve oy pusulasındaki sıralamada 1.bağımsız aday olarak yer alan Coşkun Samur çalışmalarını Sakarya’nın  merkez mahallelerinde  hızlandırdı.  İlçe ilçe mahalle mahalle gezerek seçmenlerle bire bir iletişime geçen Samur, kampanyasını ‘’Sakarya’nın Bağımsız Gücü’’ sloganıyla yürütüyor. Mahalle muhtarı ve emekli eğitimci olan Samur’un gezdiği ilçe ve  mahallelerde gördüğü destek ve ilgi kampanyalarına yüzbinlerce lira harcayan partili milletvekili adaylarının oy hesaplarını da altüst etmiş görünüyor.
 
Samur özellikle okul müdürü olarak 25 yılını verdiği Sakarya’da yetiştirdiği ve mezun ettiği binlerce öğrenci ve onlarının velilerinin büyük desteğini alıyor. Facebook sitelerinde,yada okulların mezuniyet sayfalarında  ‘ Coşkun hocamıza Samur’a destek verelim’’ mesajları yağarken, Samur müdürlüğünü yaptığı okulların mahalle ve çevrelerindeki kampanya gezilerinde büyük bir coşkuyla karşılandı. 25 yılda 60 bin üzerinde öğrencinin kendisinin müdürlük yaptığı liselerden mezun olduğunu söyleyen Coşkun Samur eski öğrencileri ve ailelerinin bu desteğinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek’’ onların bu desteği bizi Ankaraya taşıyacak gücü verecek, bizim bu yarıştaki gücümüzü başlangıçta küçümseyenler şimdi oy hesaplarını yeniden gözden geçirmeye başladılar. Biz Sakarya’da ezber bozacağız derken nasıl bir desteğe sahip olduğumuz biliyorduk, şimdi diğer partilerin oy hesaplarını şaşırttık. Ben Sakarya’da bir ilke imza atacağımıza inanıyorum’’ dedi.


Gezdiği mahalle ve ilçelerde esnafın köylünün partili görmek istemediğini, bağımsız aday olarak gittikleri her yerde büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandıklarını söyleyen bağımsız aday Coşkun, ;‘’Görünen o ki Sakarya’da Coşkun Samur’un estirdiği rüzgar birilerini ürkütmüş, hakkımda bu iddiaları ortaya atanlar seçmenin bana gösterdiği ilgi ve desteğin yarattığı şaşkınlık içindeler.Hakkımda ortaya atılan bir siyasi partiye çalışıyor iddaları tamamen gerçekdışıdır.Bu iddiaları ortaya atanlar yüzbinlerce lira para harcayarak  bana gösterilen ilge ve desteğe sahip olamayan ve bundan rahatsız olan kişilerdir.Herkes onların kim olduğunu bilmektedir.Bu iddalar tamamen asılsızdır.Seçim çalışmaları için ciddi paralar harcamadan kampanya yürütülmeyeceğini düşünecek kadar çirkinleşenlere siz değerli seçmenlerimden ricam itibar etmemenizdir. Bizim kampanyamız şeffaf, ve doğrulara dayalı. Seçmenle birebir dialogla kendimizi ve neden bağımsız aday olduğumuzu gösteriyoruz, onların sevgi ve güvenini kazandık’’ dedi.