SAMUR''EĞİTİMCİNİN HAKKI YENİYOR''
 
Şube başkanı Mehmet Düzlü tarafından kabul edilen Samur son dönemde İl milli eğitimde artan keyfi görevden alma ve yer değiştirme politikasının eğitim kalitesine büyük darbe vuracağına dikkat çekerek''kadrolar hükümet yanlısı olan isimlerle değiştiriliyor keyfi görevden almalarla okul yönetimlerine darbe vurulmakla kalınmıyor eğitimcinin de hakkı yeniyor'' şeklinde konuştu..
 
Sakarya'nın bağımsız gücü sloganıyla yola çıkan emekli öğretmen Coşkun Samur Türk Eğitimsen Sakarya Şubesini Ziyaret etti. Şube başkanı Düzlü 'nün kabul ettiği Samur'un ziyaretinde gündem Sakarya'da bu öğretim yılında yeni yönetmelikle görevden alınan okul  müdürleri ve müdür yardımcılarının durumu ve yaşanan  eğitimcilerin yaşadığı haksız uygulamalardı. Kendisi de 25 yılı aşkın bir süre Sakarya'da çeşitli okullarda okul müdürlükleri yapan Coşkun Samur gelinen noktanın son derece acı olduğunu vurgulayarak  her şey ini eğitim kalitesini daha da artırmak için veren okul yöneticilerinin siyasi çıkar ve ilişkiler yüzünden mağdur edildiğini söyledi ve ''Eğitimcinin hakkı siyasi emeller için yeniyor' dedi..
 
Hükümetin eğitim politikasının yaz boz tahtasına döndüğünü bunun üstüne çıkartılan keyfi yönetmeliklerle hükümet yanlısı Ak Partili kadroların pervasızca yer değiştirme ve görevden alma yöntemiyle  eğitimciler ,üzerinde baskı kurduğunu vurgulayan Samur '' bu şekilde eğitim kadroları Ak Parti teşkilatlarına dönüştürülmeye çalışılıyor. Böylesine siyasi amaçlara kurban verilen bir eğitim sisteminde nasıl kalite yükseltilmesi beklenebilir'' ifadesini kullandı.
 
Türk Eğitimsen Sakarya Şube başkanı Mehmet Düzlü 'de Samur'a kendilerini Eğitim camiasına uzun yıllar verdiği verdiği emek ve başarılardan yakından tanıdıklarını belirterek bir eğitimcinin kendilerini Ankara'da temsil etmelerinin mutluluk verici olacağını vurguladı ve Samur'a başarılar diledi...