Bakan Işık askeri bölgelerin taşınmasıyla ilgili konuştu:

“Kuşatıcı bir çalışmayla nihai kararı vereceğiz”

Şehir merkezindeki askeri bölgelerin taşınması ile ilgili olarak Sakaryalılara mesaj veren Bakan Fikri Işık, “Sakarya, Sakaryalılar her zaman devletine sahip çıkmış, ülkemizin birliğinden, bütünlüğünden yana tavır almıştır. Bu kapsamda vatan sevdalısı Sakaryalı kardeşlerimize selamlarımızı iletiyorum. Şehrin menfaatine olanı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak kuşatıcı bir çalışma yapıp nihai kararı vereceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu ile birlikte Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret etti. Bakanlık hizmet binasında gerçekleşen ziyarette daha önce şehir dışına taşınması gündeme gelen şehir merkezindeki askeri alanlar konusunda istişarelerde bulunuldu. Toplantıyla ilgili konuşan Başkan Toçoğlu, “Şehir merkezlerinde bulunan askeri alanların taşınıp bu alanların kullanımı konusundaki düşüncelerimizi Sayın bakanımıza sunduk. Kendilerine Sakaryamız ile ilgili destek ve alakaları için ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” yorumunda bulundu.

Meseleleri tüm yönleriyle ele aldık
Verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Sakarya için çalışmaya devam ettikleri vurgusunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Dişli, “Sayın Bakanımızla bugün şehrimizi yakından ilgilendiren ve bakanlığın hizmet sınırlarına giren meseleleri tüm yönleriyle ele aldık. Milletvekili arkadaşlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte planlanan tüm konuları ayrıntılarıyla görüştük. İnşallah gelişmeler Sakarya’nın hayrına olacak” ifadelerini kullandı.

Daha da iyi yatırımlar
Milletvekili Üstün ise, “AK Parti Sakarya ailesi olarak var gücümüzle şehrimiz için çalışıyoruz. Mahalle başkanından milletvekiline hepimiz Sakaryamız daha da iyi projelerle buluşabilsin diye gayret ediyoruz. Bugün de bu vesileyle Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık Bey ile görüştük. Verimli bir toplantı oldu. Özellikle 15 Temmuz sonrası şehir merkezlerinden taşınması gündeme gelen askeri alanlarla ilgili istişarelerimizi yaptık. Fikirlerimizi sunduk, Sayın Bakanımızın fikirlerini aldık. İnşallah şehrimiz için hayırlısı olacak” dedi.

Katma değer sağlayacak yatırımlar 
Milletvekili İsen, “Bugün Sayın Bakanımızla Sakarya’yı ilgilendiren temel meseleleri ayrıntılı bir şekilde görüşme fırsatımız oldu. İnşallah ilerleyen günlerde somut gelişmelerin de yaşanacağı inancını taşıyoruz. Sakarya milletvekilleri olarak Ankara’da Sakarya için çalışmaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız da yine aynı şekilde şehrin geleceği için katma değer sağlayacak yatırımları üretmeye gayret ediyorlar. İnanıyoruz ki bu birliktelikle şehrimiz için güzel gelişmeler yaşanacak” ifadelerini kullandı. 

Bakan Işık’a teşekkür
Milletvekili Yavuz ve Milletvekili Uncuoğlu da şehre katma değer sağlayacak yeni yatırımlar için çalışmaya devam ettiklerini söylediler. Yavuz ve Uncuoğlu ayrıca ilgi ve desteklerinden ötürü Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a şükranlarını sunduklarını kaydettiler. 

Ciddi bir şehircilik perspektifiyle çalışıyoruz
Ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Bugün değerli milletvekillerimizle birlikte Sayın bakanımızla bir araya gelerek şehir merkezindeki askeri alanların taşınması konusunu görüştük. Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir merkezindeki askeri alanların taşınması konusu gündeme gelmişti. Bu kapsamda bizler de Sakarya’daki askeri alanların taşınması hususunda bir çalışma başlatmıştık. Milletvekillerimizle bu konuyu detaylı olarak da görüşüp şehircilik perspektifiyle bu alanların şehrin menfaatine en uygun bir şekilde nasıl kullanılacağı üzerinde durmuştuk” diye konuştu.

Askeri alanların taşınması
Toçoğlu, “Bugün de Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ile bu konuyu enine boyunu görüşme imkânımız oldu. Bizler şehir merkezlerinde bulunan askeri alanların taşınıp bu alanların kullanımı konusundaki düşüncelerimizi Sayın bakanımıza sunduk. Kendilerine Sakaryamıza vermiş oldukları destek ve alakaları için ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kuşatıcı bir çalışma yapılacak
Bakan Işık ise şunları söyledi; “Sakaryalı dostlarımızı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Ülke olarak çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu zor süreçte Sakarya, Sakaryalılar her zaman devletine sahip çıkmış, ülkemizin birliğinden, bütünlüğünden yana tavır almıştır. Bu kapsamda vatan sevdalısı Sakaryalı kardeşlerimize selamlarımızı iletiyorum. İnşallah bahsetmiş olduğumuz konuyla ilgili olarak da çalışma başlatmış durumdayız. Bu konuda gelen talepler ile şehrin menfaatine olanı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak kuşatıcı bir çalışma yapıp nihai kararı vereceğiz.”