Kampüs hattına büyük rahatlık,

Meclis 15 Yeni Otobüsü Görüşecek

Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda Şehir Merkezi – Esentepe Kampüsü arasında faaliyete geçecek 15 yeni araç ile ilgili önemli gündemlerin yer aldığı 59 madde karara bağlanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 9 Mart Pazartesi günü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Şehir Merkezi – Esentepe Kampüsü arasında faaliyete geçecek 15 yeni araç ile ilgili önemli gündemlerin yer aldığı toplantıda meclis üyeleri 59 maddeyi karara bağlayacak. 

Yeni Otobüs İhalesi

Kısa süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi’nden gelen talepler doğrultusunda Kampüs Hattında gerekli iyileştirmelerin hayata geçirileceğini müjdelemiş, Serdivan-Çark Caddesi-Mithatpaşa güzergâhı için yeni otobüs ihalesi yapılacağını açıklamıştı. UKOME tarafından yeni hatlar ile ilgili başlatılan çalışmalar ise tamamlanmış, konunun kısa süre içerisinde meclis gündemine getirileceği ifade edilmişti.

Başkan Toçoğlu Yetki İsteyecek

Mart Ayı Meclisi’nde görüşülecek gündem maddesi kapsamında şehir merkezi ve Esentepe Kampüsü arasında hizmete alınması planlanan 15 özel halk otobüsü için Başkan Zeki Toçoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Encümenine 10 yıllığına ihaleye çıkma yetkisi istenecek. Meclis’ten yetki alınması halinde 15 yeni araçla ilgili ihale işlemleri ise kısa süre içerisinde başlatılacak.