Sakaryamız İçin Hayırlı Bir Karar 
Sakaryamız için hayırlı bir karar alındı” ifadelerini kullanırken;  Kılıç, “Bize verilen görevi en güzel şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından AK Parti Sakarya İl Başkanı Adayı olarak açıklanan Fevzi Kılıç’ı makamında ağırladı. Sakarya’nın geleceği adına önemli bir karar verildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Sayın Başbakanımız İl Başkanı adayı olarak Fevzi Kılıç’ı açıkladı. Sakaryamız için hayırlı bir karar alındı. Kılıç, partimizin her kademesinde görevini en iyi şekilde yerine getirmiş bir isimdir” diye konuştu.

Tecrübeli Bir İsim
Başkan Zeki Toçoğlu, “Fevzi Kılıç, İl Başkanlığı, meclis üyeliği ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuş oldukça tecrübeli bir arkadaşımızdır. Kendisine tevdi edilen görevi de en iyi şekilde yerine getireceği hususunda hiçbir şüphemiz yoktur. Sayın Bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve teşkilatımız ile kendisinin yanında olacağız. AK Parti’yi beraberce daha iyi günlere taşıyacağız. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

5. Olağan İl Kongresi
AK Parti 5. Olağan İl Kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Fevzi Kılıç, “Gerekli istişareler neticesinde il başkanlığına aday gösterilen 11 arkadaşımız ile birlikte Genel Merkez Teşkilat Başkanımız ile bir araya geldik. Sayın Teşkilat Başkanımız Süleyman Soylu nezaretinde yapılan mülakatlar neticesinde 5 arkadaşımız Genel Merkeze davet edildi. Daha sonra Sayın Başbakanımız ile bir araya geldik, mülakat gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımız şahsımıza bu hayırlı görevi tebliğ ettiler” dedi.

İl Kongremize Bekliyoruz
Kılıç açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “AK Parti kurulduğu günden bu yana teşkilatımız içerisinde birçok görevde yer aldım. İl Başkan Yardımcılığı, İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bilgi birikimi ve tecrübelerine yakından şahit olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği görevini yerine getirdim. Verilen bu görevi de en güzel şekilde yerine getireceğiz. Halkımızın bize göstermiş olduğu samimiyete gönülden cevap vereceğimize inanıyorum. Tüm dostlarımızı, arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi 7 Şubat’ta yapılacak İl Kongremize davet ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.”