Açba'dan dolu dolu Hendek Ziyareti

Güne Hendek Muhtarlarıyla kahvaltı yaparak başlayan MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba ve Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu ile birlikte Hendek’te bir süre önce kalp krizi geçiren Dereboğazı Mahallesi Muhtar Yurttan Kuru ve Emekli Öğretmen Rıdvan Temiz’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Açba ve Babaoğlu beraberindekiler ile birlikte Yayla şenlikleri akşam programında ise Kafkas Kültür Derneği, Kalayık ve Karaçökek Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Hendeğin önde gelen isimlerinden Kuvaii Milliyeci ve Asayiş Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Rüştü Çürüksulu’yu da ziyaret eden Açba ve Babaoğlu beraberindekiler ile birlikte Harmantepe Mahallesi Erikdüzü Yayla şenliklerine katıldı.
 Erikdüzü Yayla şenlik alanında vatandaşlarla sohbet eden Açba ve Babaoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundular. Esprileri ile zaman zaman vatandaşlarla keyifli zamanlar geçiren Açba horon oynayan ve minik bir çocuğun davul çalmasını ilgiyle izledi.

Yayla şenliklerinin ardından Kafkas Kültür Derneğini ziyaret etti. Dernek üyeleri ile bir süre sohbet etmesinin ardından Kalayık mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Açba ve Babaoğlu'nun Kalayık mahallesi ziyaretine MHP Kadın Kolları başkanı Nigar Görüm, Milletvekili Aday Adayı Ahmet Mercan'da eşlik etti.
 Kalayık mahallesi sakinleri ile bir süre sohbet ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulunan  Açba ve Babaoğlu daha sonra Karaçökek mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiler.
Karaçökek mahallesinde coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Açba ve Babaoğlu bir süre vatandaşlarla sohbet ettiler.
Sakarya'nın Ankara'da ki sözcüsü olacağını belirten Açba “ Seçim beyannamemiz toplumun her kesimine hitap ediyor. Özellikle bölgemizde  Büyükşehir yasasının iptal edilmesi ile Köyler ve Belde belediyeler eski statüsüne kavuşacak. Su ve atık su ücretleri alınmayacak. Köy tüzel varlıkları geri kazandırılacak diyerek destek istedi.
Vatandaşlar Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden çıkarılarak mahalle statüsüne alınması ile ilgili çiftçilik, hayvancılık zaten bitik birde bu yasa ile su saati, atık su parası ödettiriliyor. Mahalle statüsüne aldıkları köylerimiz ilçe merkezlerinde ki mahallelerine verdikleri hizmeti vermiyorlar diyerek adaletsizlikten yakındılar.
Yoğun ilgi karşısında mutlu olduklarını ifade eden Açba ve Babaoğlu Kalayık ve Karaçökek mahallesi halkına ilgilerinden dolayı teşekkür ederek programlarına son verdiler.