Sakarya Toyotasa Acil Yardım Hastanesinin artan hasta kapasitesi ve özellikle acil servise başvuran hastaların tanı ve teşhisinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından son sistem dijital röntgen cihazı alınarak kullanıma başlandı. Hastalara anında teşhis imkanı sunan ve tedaviye yönelik görüntüleme hizmeti verecek olan cihazla hizmet kalitesi de arttırılmış olacak.

Sakarya Kamu Hastanelerine bağlı Toyotasa Acil Yardım Hastanesi, hasta memnuniyetini arttırıcı girişimlerine yeni cihazları da ekledi. Cihazın vatandaşların hastalıklarıyla ilgili teşhis ve tedavi süreçlerini de hızlandıracağını belirten Başhekim Op.Dr. Turgay Şimşek: “kesintisiz hizmet verebilen, full motorize olan ve günde 500-600 hasta alabilecek kapasiteye sahip bu cihaz, hem kullanıcının işini kolaylaştıracak hem de hastaya zaman kaybettirmeyecek hızda çalışacaktır. Bu son teknolojiye sahip çift detektörlü, tavan statifli dijital röntgen görüntüleme cihazı ile lateral çekimler yapılabilmekte ve özellikle kaza geçirmiş travmalı hastaları yerinden oynatmadan bulunduğu sedye üzerinden çekim yapılırken, bu durumdaki hastaların, sedye üzerinde hiç hareket etmeden, daha hızlı, güvenli ve kaliteli çekimlerinin yapılmasına olanak sağlayacaktır.  Bunun yanında yüksek görüntü kalitesi sayesinde hem yumuşak doku hem de kemik dokusu için ayrıntılı görüntüleme sağlayarak, doktorlara ve radyologlara teşhis kolaylığı sunacaktır.” dedi. 

Cihazın çekim hızı, görüntü netliği ve kapasitesi ile röntgen çekim hizmetlerinden maksimum verim sağlanacağına dikkat çeken Başhekim Şimşek, cihazın, acil servis hasatlarının aynı sıra poliklinik ve yatan hastalar için de kullanılacağını belirtti. Şimşek, cihazın hastaneye kazandırılmasında destek olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine de teşekkür etti.