Sakarya’daki kamu hastaneleri, bir biri ardına gerçekleştirdiği özellikli ameliyatlarla dikkat çekmeyi sürdürürken, uzun yıllar acil hastanesi olarak bilinen Toyotasa Hastanesi de özellikli ameliyatlara başladı.

Sağlık Bakanlığı Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı faaliyet gösteren hastanelerde özellikli ameliyatlarda artışlar devam ediyor. Şehir merkezinde başta Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere, Yenikent Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen özellikli ameliyatlara Toyotasa da eklendi. 

Türkiye’nin en önemli ulaşım güzergahı TEM karayolu üzerinde bulunan Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’nde acil travma ve rutin ameliyatlara özellikli diye adlandırılan ameliyatlar da eklendi. 

Toyotasa Hastanesi’nde Op.Dr.Turgay Şimşek, Op.Dr.Suat Sancaktar ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla H.K’nin karın bölgesinden yaklaşık 12 santimetre 405 gram ağırlığında bir kitle (Gastrointestinal Stromal Tümör) çıkarıldı. Toyotasa Başhekimi Op.Dr. Turgay Şimşek, ameliyatın başarılı geçtiğini ifade ettiği açıklamasında “gist”in mide ve bağırsaklarda görülen bir tümör türü olduğunu ve bu tümörün, organları destekleyen dokulardaki kontrolsüz hücre çoğalmasından kaynaklandığını belirtti. Şimşek, Genellikle  60 yaşlarında  görülen ve görülme sıklığı 100 bin olguda 2 olan GİST’in bu hastada midenin en üst bölümü (fundus) bölgesine yakın bir bölgeden köken alması ve bu yerleşimin nadir görülmesi nedeniyle de akademik bir değeri olduğunu söyledi. 

Tümör yayılımı olmayan hastaya cerrahi onkoloji konseyi değerlendirilmesi sonrasında (imatinib mesilat)  ilaç tedavisi başlanıldı.