Psikolog Miray Şahin, “Amacımız Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi olarak, çalışanlar üzerinde günlük hayatın yaratmış olduğu stres ve kaygıyı bir nebzede olsa azaltmak ve çalışanların iş yoğunluğunun dışında kaliteli zaman geçirmelerini sağlamaktı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Pozitif Yaşam ve Ritim Atölyesi’nde 2. dönem eğitim çalışmaları tamamlandı. Eğitimler Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Park’ta gerçekleştirilen sertifika töreniyle son buldu. Törene Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

Drama ve ritmin insanlar üzerindeki pozitif etkisi

Psikolog Miray Şahin, “Pozitif Yaşam ve Ritim Atölyesi’ni hayata geçirmekte ki amacımız, Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi olarak çalışanlar üzerinde günlük hayatın yaratmış olduğu stres ve kaygıyı bir nebzede olsa azaltmak ve çalışanların iş yoğunluğunun dışında kaliteli zaman geçirmelerini sağlamaktı. Mart ayında başlayan atölyemizde İş ve Aile Dengesi, Nefes ve Gevşeme Egzersizleriyle Stres Yönetimi, Öfke Yönetimi, Duygu Çalışmaları, Evlilik Öncesi ve Sonrası Çiftler Arası İletişim konularındaki drama ve ritim çalışmalarını sürdürdük. Drama ve ritmin insanlar üzerindeki pozitif etkisinden yola çıkarak yaklaşık iki ay süren programımızın kapanışını Macera Park’ta gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Daha kaliteli paylaşımlar

“Aile Danışma Birimi olarak ailelerin, çocukların, kadınların ve erkeklerin günümüz olumsuz yaşam şartlarından olabildiğince etkilenmeden, aile birliğinin korunduğu, sağlıklı iletişimlerin kurulduğu, saygı ve sevgi çerçevesinde daha kaliteli paylaşımların gerçekleştirilmesi adına her konuda danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra gerçekleştirilen projeler ile hizmetlerimize devam etmekteyiz. Aile Danışma Birimi faaliyetleri hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 40 54 (3714) iletişim numarasından ya da Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi Kabul bölümümüzden bizlere ulaşabilirler.”