Genel Sekreter Doç.Dr. Hasan Salih Sağlam’ın başkanlık ettiği toplantıda geçen yıla ait hizmetlerin  değerlendirilmesi yapılarak,  2016 yılıyla ilgili hedefler ve planlamalar görüşüldü.

Toplantıya ev sahipliği yapan Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yasin Kılıçarslan,  “Hastanenin Dünü, Bugünü ve Yarını “ başlıklı bir sunum gerçekleştirerek hizmetlerle ilgili verileri paylaştı.

Kılıçarslan, 2 aya kadar 5 yataklı 1.basamak yoğun bakım ünitesinin hizmete gireceğini belirterek, kadın doğum kliniğinin aktif hale getirilmesinin, Fako Cihazının kullanımına başlanarak katarakt ameliyatlarında başarılı sonuçların elde edilebilmesinin 2016 yılın da yakın zamanda gerçekleştirilecek hedefler olduğunu ifade etti.


Toplantıda ayrıca Akyazı Devlet Hastanesi bünyesinde Palyatif Bakım Merkezinin açıldığını ifade eden Başhekim Dr.Yavuz Tepeçınar,  3 hastanın servise yatışının yapılarak tedavi ve bakımına başlandığını kaydetti. Tepeçınar: “Palyatif Bakım Merkezlerinin açılması ve çoğalmasıyla birlikte, hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, evinize götürün anlayışı son bulacak. Yani bu şu demek,  hastalarımız için yapabileceğimiz bir şey, hep vardır.” Palyatif Bakım Merkezinin 10 yatak kapasitesiyle, 5 hemşire, 2 yardımcı personel ve 1 Genel Cerrahi uzmanının sorumluluğunda faaliyet göstereceğini belirten Tepeçınar, bu hizmetin halkta büyük bir memnuniyet oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Genel Sekreter Doç.Dr.Hasan Salih Sağlam da yoğun bakım yatak sayısını 169’a yükselttiklerini belirterek 8 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesinin de açılacağını söyledi. Göreve geldiklerinde 6 olan günlük il dışına sevk ortalamasını da ikiye indirmeyi başardıklarını dile getirerek, “Birliğimize bağlı tüm hastanelerimizde planladığımız hedeflere ulaşarak yeni hizmetlerle halkımızın yanında olacağız” dedi.