Yaz mevsimiyle birlikte gıda zehirlenmeleri de artıyor..
Özellikle sıcağa maruz kalan gıdalar çok daha hızlı bakteri üretiyor..
Uzmanlar, "saklama koşullarından emin olmadığınız yerlerden asla yemek yemeyin." uyarısında bulunuyor.
Et ve Süt Ürünlerine Dikkat!
Uzmanlar, açıkta bırakıldığı için bakteri üreyen et ve süt ürünleri konusunda uyarıyor.
Beslenme Uzmanı Mehlika Öktem, "Yaz aylarında tavuk riskli yiyeceklerden biridir. Dışarıda bekletilmiş ya da marine edilirken yeterince ısı dengesi sağlanmadıysa zehirlenmelere neden olan başlıca yiyeceklerden bir tanesi" dedi.
Uzmanlara göre, saklama koşullarından emin olunmayan yerlerde asla yemek yenmemeli.
Peki Gıda Zehirlenmesinin Belirtileri Neler?
Öktem, gıda zehirlenmesinin başlıca belirtilerinin, mide bulantısı, kusma, iştah kaybı ve ishal olduğunu belirterek, belirtiler, 2-4 saatte geçmiyorsa, hemen bir doktora başvurmak gerektiğini söyledi.
Alınacak Kişisel Tedbirler 
Tüketilecek sebze ve meyvelerin temiz suyla çok iyi yıkamak gerekiyor.
Dışarıdan alınan et ve süt ürünlerini soğuk zinciri bozmayacak şekilde soğutucuda muhafaza etmek şart.
Etleri ayrı paketlerde ve farklı raflarda muhafaza etmek bakteri bulaşmasını önleyecektir.
Et ve sebzeleri doğramak için ayrı bıçak ve kesme tahtaları kullanılmalı.