343 HASTANIN DİŞİ EVİNDE TEDAVİ EDİLDİ

Merkez, evde ağız ve diş sağlığı  hizmetinin yanı sıra şehir merkezi dışında olmasına rağmen teknolojik ilerleme ve sunduğu hizmet kalitesiyle hem Sakarya’dan, hem de komşu illerden büyük ilgi görüyor.

Sakarya Nehirkent’te Toyotasa Hastanesi yanında hizmet veren ADSM , çevre illerin de ilgi odağı durumunda. 2014 yılı itibariyle 211 bin 230 hastanın muayene edildiği merkezde İzmit, Düzce, Bolu ve Bilecek’ten randevu alan hastalar da muayene oldu.  

Merkez, hasta memnuniyetinin ve yoğunluğunun artmasıyla birlikte talepleri daha iyi karşılamak amacıyla yeni hizmet binasına geçmeyi bekliyor. 2015 yılı içinde tamamlanması beklenen Serdivan’daki çalışmalar devam ederken Merkez, uyguladığı diş tedavilerinin yanı sıra evde ağız ve diş sağlığı hizmetleri ve engelli vatandaşların genel anestezi uygulanarak yapılan tedavileriyle de ağız ve diş sağlığı hizmetlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

HASTALAR EVİNDE TEDAVİ EDİLDİ

2011 yılında diş muayeneleri ve diş çekimleriyle başlayan daha sonra ise geliştirilerek evlerde adeta mobil muayenehaneye dönüştürülen sistemle, ağız ve diş sağlığı eğitimlerinin yanı sıra diş protezi uygulaması, daha önce yapılmış protezlerin bakımının ve onarımının yapılması, protez vuruğunun alınması, düşmüş kron köprü simantasyonu, diş ve diş eti enfeksiyonları için medikal uygulamalar gibi birçok hizmeti vatandaşlara evlerinde sunuyor. Faaliyete geçtiği günden bu yana evlere gidilerek 343 hastaya ulaşan ADSM, son yıllarda teknolojik imkanların arttırılması ve bu alana yoğunlaşılmasıyla 2014 yılında 165 hastayı evinde tedavi etti.

Özellikle hasta ve yaşlı vatandaşların büyük memnuniyet duyduğu tedavi hizmetlerine zaman zaman başhekim ve başhekim yardımcısı da katılarak destek oluyor. Bir diş hekimi, bir diş teknisyeni ve bir diş klinik yardımcısından oluşan ekip daha önceden randevu alan hastalara mesai saati içerisinde ulaşarak tedavi ve bakımlarını gerçekleştiriyorlar. Evde ağız ve diş sağlığı  Hizmetlerinden  faydalanmak isteyen vatandaşların   Koordinasyon Merkezi 4443833 numaralı telefondan veya Evde Sağlık Hizmeti başvuru formu ile yazılı olarak başvuru yapmaları gerekiyor.

GENEL ANESTEZİYLE DE ENGELLER AŞILDI

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Merkez, özellikle fiziksel ve zihinsel engelli vatandaşların ağız ve diş tedavilerinde yaşanılan sorunları  azaltmaya yönelik planlamalar yaparak  ameliyathane ortamında  genel  anestezi  uygulamasıyla da  tedavi gerçekleştiriyor. 2014 yılında 76 hasta genel anestezi  altında  tedavi edildi. Engelli olduklarına dair kimlikleri ile ağız diş sağlığı merkezine başvuran hasta ve yakınları, sıra beklemeden ve randevu almalarına gerek kalmadan, görevlendirilmiş personel tarafından karşılanıp, kayıtları yapıldıktan sonra, muayene ve tetkikleri yapılıp, dosyaları hazırlanıyor. Daha sonra ilgili personel tarafından randevuları planlanan hastaların ameliyathane ortamında ağız ve diş tedavileri gerçekleştirilerek , gözlemlerinin ardından taburcu ediliyor.