Psikiyatri Kliniği Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen konferansta “Karagöz ve Hacivat” orta oyunu da sergilenirken Dr. Esra Yazıcı açılış konuşması yaparak 30 Mart Günü ve konferansın amacını anlatı. Yazıcı: “Yaşam öyküsü incelenerek bipolar bozukluk tanısı konan dünyaca ünlü ressam Vincent Van Gogh’un doğum günü olan 30 Mart bu yıldan itibaren her yıl Dünya Bipolar Günü olarak anılıyor. Dünya Bipolar Günü’nün vizyonu bipolar bozukluğa yönelik dünya çapında farkındalık yaratmak ve toplumsal damgalamayı yok etmektir.” dedi.

Daha sonra “yoğun duygular denizi, bipolar bozukluk” başlıklı bir sunum yapan Dr. Serkan Bilgiç de “Bir duygu durum bozukluğu olan bipolar bozukluk, taşkınlık (mani) ya da çökkünlük (depresyon) dönemleriyle belirli, duygusal ve davranışsal iniş çıkışlarla giden, ara dönemlerde kişilerin olağan hallerine döndükleri, yineleyici özellikte, yaşam boyu süren bir psikiyatrik rahatsızlıktır.” dedi Bilgiç günümüz koşullarında bipolar bozukluk başarılı bir şekilde tanınabildiği ve etkili biçimde tedavi edilebildiğine dikkat çektiği konuşmasında : “Hastalık genç yaşlarda başlayabilir. Özellikle depresyonla başladığı durumlarda ilk anda varlığı anlaşılamayabilir. Bu nedenle her depresyon, bipolar bozukluk potansiyeli açısından dikkatle ele alınmalıdır. Erken tanı ve tedavi, özellikle düzenli koruyucu tedavi hastalık dönemlerinin önlenmesinde yaşamsal önem taşır.” dedi .

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği vatandaşlara yönelik eğitimlerini psikiyatri okulu adı altında da devam ettiriyor. Her ayın ilk Perşembe günü Korucuk Kampüs’te gerçekleşen eğitimlerin bu ay ki konusu “Çocukluk ve Erişkinlikte Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu” olacak. Saat 14.30’da gerçekleşecek eğitim vatandaşlara yönelik olduğu bildirildi.