“Akova denince akla Sakarya gelecek”

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, “Nasıl Çukurova deyince Adana;  Harran deyince Şanlıurfa akla geliyorsa AKOVA deyince de Sakarya akla gelecek ”dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslâm ile birlikte Sakarya’nın tarımını masaya yatırdıklarını ifade eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya’nın “Akova” ismi ile bir marka olacağını ifade etti. 

Sakarya marka olacak

Önümüzdeki beş yılda Sakarya’nın tarımdan alacağı payı değerlendirdiklerini ifade eden Ali İnci,” Aşağı Sakarya Vadisinden, Sapanca gölü ile Adapazarı’nın doğusunda Keremali dağı eteklerine kadar uzanan; Sakarya Nehri, Mudurnu ve Dinsiz çaylarının içerisinde yer aldığı Akova Bölgesi bir marka olacak. Akova projesi ile şehirde ki tarım ürünlerinde kalite artırılacak ve markalaşmaya gidilecek. Akova adıyla marka ürünler üretilerek bölgenin Çukurova gibi anılması sağlanacak” Dedi.

Toplulaştırma yapılacak

İlk önce 18 uygulaması ve miras paylaşımından kaynaklanan küçük arazileri toplulaştıracaklarını ifade eden İnci,” Sakarya Organik Tarım konusunda da önümüzdeki beş yılda atılım yapacak. Tarım arazilerinin sulanması ile ilgili çalışmalar yapılacak. Şehirde 2019 yılına kadar aile çiftçiliğinin ve turizm potansiyelini artıracak Eko-Köy’ler kurulacak. Bilinçli tarım yapacağız. Eğitimler vereceğiz”diye konuştu.