30 Ağustos 1922,Türk Milletini  egemenlikleri altına alarak,Anadolu’yu paylaşmak isteyen emperyal güçlere karşı verilen savaşın dönüm noktasıdır.30 Ağustos yurtsever Türk milletinin, birlik ve dayanışma içerisinde,omuz omuza verdiği bir bağımsızlık destanıdır.30 Ağustos; konu vatan ve özgürlük olduğunda,halkımızın yurdunu savunmak için büyük işler başarabileceğini kanıtlandığı gündür.

M.Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zafer,Dünyanın ezilen uluslarına da yol göstermiştir.Son zamanlarda emperyalist güçler,yerli işbirlikçilerini kullanarak 94 yıl önceki emelleri olan birlik ve beraberliğimizi bozmak istemektedirler.  Anadolu’yu bölmek ,parçalamak  için, yeni senaryolar oluşturmaktadırlar.Ancak şer güçlere karşı 94 yıl önce nasıl mücadele ettiysek yine aynı kararlılıkla mücadele ediyoruz ve edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle,Hendek’li hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor,büyük zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor,şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum.

                                                                       Reyhan AZAK
                                                          CHP HENDEK İLÇE BAŞKANI