24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’da hain bir terör saldırısında beş koruma polisiyle birlikte şehit edilen Hendek’in değerli evladı Ali Gaffar Okkan başarılı çalışmalarıyla topluma önder, Cumhuriyetin, demokrasinin,ulusal birlik ve bütünlüğümüzün savunucusu olmuştur. Ali Gaffar Okkan görev yaptığı yerlerde devletle halkı kaynaştıran, halk tarafından sayılan ve sevilen bir kişiliğe sahipti. Ali Gaffar Okkan bu özellikleri nedeniyle hainler ve gizli şer odaklarının hedefi olmuştur. 

Ülkemizin en önemli bir değeri olan Ali Gaffar Okkan faili meçhul cinayetlerde eşi benzeri görülmemiş bir alçaklıkla katledilmiştir. Her zaman halkın yanında olan, terör örgütlerine karşı cansiperane mücadele eden Ali Gaffar Okkan’ın hemşerisi olmaktan her zaman onur duyduk.

Son zamanlarda yine aynı yabancı şer odakları, yanlarına aldıkları yerli terör örgütleriyle birlikte ülkemizi; karıştırıp Ortadoğu bataklığının içine sürükleyerek yaşanmaz hale getirmek için vatan evlatlarının kanını döküyorlar. Milletimiz tüm bu oyunların üstesinden gelecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle 16 yıl önce şehit olan Hendek’in yiğit evladı Ali Gaffar Okkan’ı ve beş polis arkadaşını, saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.

Reyhan AZAK
CHP Hendek İlçe Başkanı