Başkan Püsküllü 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımlamış olduğu mesajında, şöyle dedi "Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Yazılı ve görüntülü basınımızın ülke ve dünya gündemini ilgilendiren konu ve olayları yansıtmadaki başarısı övgü ve takdiri hak etmektedir. Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da İlimizin gelişip güzelleşmesi yönünde el ele verip hep birlikte çalışıp yerine getireceğimize inancım tamdır.

Özellikle 15 Temmuz'da milli irade ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı basınımızın, ülkesi ve milleti için ne kadar önemli bir görev icra ettiğine bütün dünya şahitlik etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın ve basın kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.