Başkan İrfan Püsküllü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şöyle dedi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" özdeyişinde belirttiği gibi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kaliteli, bilimsel yöntemlerle eğitim almasını üstlenen vefakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum. 

Toplumların karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, gelecek nesillere ufuklar açmanın, değişimin, çağdaşlığın, hoşgörünün, barışın, geçmişin ve geleceğimizin mimarıdır öğretmenlerimiz. İnsanları birbirine sevdirmeyi, temel değerlere bağlılığı, vatan ve bayrak sevgisini, ne için yaşayıp ölünmesi gerektiğinin bilincini, dostunu, düşmanını nesillere öğretecek yine sizlersiniz. Çağdaş ve modern toplumlar seviyesine ulaşmak için eğitim sistemine önem verilmeli, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin iyi yetiştirilebilmesi için de öğretmenlerimize önemli sorumluluklar düşüyor. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın ailelerinden ilk ayrılışlarından itibaren yanlarında olan, onlara yeri geldiğinde annelik yeri geldiğinde babalık yapan, çocuklarımıza okumayı, yazmayı, paylaşmayı öğreten öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.

Yine bugün vesilesiyle ebediyete göç etmiş, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler, halen görevlerinin başında olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum.”