Toplum ve insanlığın Allah C.C anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Hz. Muhammed’in (S.A.V.) sevgisiyle şekillenmeye muhtaç olduğunu ifade eden Başkan ERCİ  mesajında;

Kandiller, yardımlaşma, ibadet, dua, sevgi ve şefkat günleridir. Mevlid Kandili, Allah (C.C.)’ın elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in kâinat ufkundan bir güneş gibi doğduğu gündür. İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz.  
Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk, af ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açar. Bu gece günahlarımızın affı için, O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Dünyada bütün zulme uğrayanların kurtuluşu için dua edelim. Güçlülerin değil, haklıların hakim olduğu bir dünya için dua edelim.  

Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, Tüm İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, bu kutlu gün ve gecelerin hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ederim." Dedi

Dün gece yaşanan hain terör saldırısıyla da ilgili konuşan Erci; "İstanbul da düzenlenen bu hain saldırı masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Şundan eminiz ki, bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur. saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."