Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yıldönümünü  gururla kutlamaktayız. Cumhuriyetimizin en temel ilkelerinden olan ”Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesini bugüne kadar koruyarak Ortadoğu’nun kan ve gözyaşı dolu coğrafyasından uzak durduysak, Müslüman ülkelerin örnek aldığı, çağdaş bir ülkemiz varsa Cumhuriyet sayesindedir. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki son zamanlarda Cumhuriyetin kazanımlarına saldırılar had safhaya ulaşmıştır.

Ülkemizin kurucu belgesi niteliğinde olan Lozan Antlaşması yok sayılmak istenmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin tapu belgesi olan Lozan Antlaşmasının anlam ve öneminin tüm Ortadoğu’nun savaşlarla, mezhep ayrılıklarıyla ateş çemberine döndüğü şu günlerde bile anlaşılamamış olmasını üzüntüyle karşılıyorum.

Ülkemizde yaşanan kalkışma hareketi ve çevremizdeki savaşlar   gösteriyorki birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Bu duygu ve düşüncelerle, demokratik, laik, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu güne kadar vatan için şehit düşenleri rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı belirtip Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutluyorum.

Reyhan AZAK
CHP HENDEK İLÇE BAŞKANI