"Dünyanın en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı, en yüce destanların yazıldığı muharebe meydanı olarak tarihte  yerini almış, tüm imkansızlıklara rağmen Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bugün dahi dillerden düşmeyen bu zafer, tarihimizin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde vatanını korumaya çalışan milletimizin gösterdiği eşsiz bir mücadele olmuştu.

Çanakkale Zaferi, tarihin akışını ve Türk Ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Türk Milletinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösteren en güzel kanıtıdır.  

Tarihte eşine az rastlanır o dönemin en güclü  uluslarına  karşı kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya Çanakkale Geçilmez dedirten Büyük Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerleri, dün Çanakkale de olduğu gibi bugün de ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır.

Bu duygularla   Milletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" 
                                                              Ali Kemal Sofu
                                              Ak Parti Hendekİlçe Başkanı