Basın Mesleğinde çalışanlarla, çalıştıranlar arasındaki ilişkiyi düzenleyen ve Basınımızın kıymetli mensuplarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın kabul edilmesinin ve bugünün “Çalışan Gazeteciler Günü “ olarak kutlanmaya başlamasının 56. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Bir ülkede demokrasileri güçlendiren ve geliştiren en etkin unsurlardan biri, meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine riayet eden bir basının varlığıdır. Unutulmamalıdır ki, basının başta Milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, Millet Şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Medya çalışanlarımızın kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır.

Özellikle 2016 yılının 15 Temmuz gecesi hain FETÖ darbe teşebbüsünün önlenmesinde, basın ve yayın kuruluşlarımızın oynadığı rol bize hür basının toplum için ne kadar hayati olduğunu göstermiştir. Hain FETÖ teröristlerinin Devletimize, Milletimize, Milli İradeye, Birliğimize, Bütünlüğümüze karşı Devletten gasp ettikleri silahlarla canice giriştikleri vahşi, kanlı saldırılara karşı göğsünü siper eden Aziz Milletimizin cesareti ve kahramanlığına hep beraber şahit olduk. Devletimize ve Milletimize kasteden FETÖ ve diğer terör örgütlerini Milletimiz ebediyen unutmayacaktır! Tüm Şehitlerimize ve Gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun.

Unutulmamalıdır ki; güçlü basın kuruluşları güçlü demokrasinin tesisini sağlama noktasında önemli bir yere sahiptir. Toplumun gelişimi, kalkınma süreci, birlik ve beraberliği, basın çalışanlarının desteği ile daha da pekişecektir.

Bazı Basın mensupları tarafından seyrek de olsa yanlış ve yanlı haber istihsaline tevessül edildiği, bunun sonucunda basının ve basın mensuplarının güvenilirliği ve saygınlığının zarar gördüğü üzüntüyle müşahede edilmektedir. Basın ahlak ve meslek ilkelerine titizlikle riayet edilmesi halinde bu sakıncaların da ortadan kalkacağı muhakkaktır.

Gazetecilik, iletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlama yönüyle çok önemli bir misyona sahiptir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için gece gündüz demeden gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük çaba sarf eden, her şartta sorumluluk bilinciyle çalışarak bu zor ve meşakkatli görevi ifa eden; genel yayın müdüründen muhabirine, mizanpajcısından fotoğrafçısına, haberin oluşturulup iletilmesi aşamasındaki her bir çalışanın şüphesiz yararlı katkıları ve büyük bir emeği vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Basın meslek ilkeleri doğrultusunda görev yapan tüm basın-yayın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarı dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, iyiye, doğruya, güzele, barışa ulaşmak için, insanlığa hizmet etmek için çalışıp normal yaşam ve görevi başında ebediyete intikal eden kıymetli basın çalışanlarımızı da şükranla ve rahmetle anıyor, “Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutluyorum.