Hendek Belediye Başkanı Berat Kandili Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı. Yayınlanan mesajda şu bilgilere yer verildi.

“BAŞKAN BABAOĞLU’NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI 

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Berat Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bu mübarek günde vatanımızın ilelebet korunmasını, milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını, tüm Türk-İslam âleminin huzur içinde yaşamasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

BERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN 

Berat Kandilinin Üç aylar içerisinde en mübarek gecelerden biri olduğunu ve Türk - İslam alemi için büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Babaoğlu, “Allah'ın rahmetinin tüm evreni kapladığı bu mübarek geceye tekrar erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Af ve kurtuluş kapısının sonuna kadar açık olduğu bu geceyi, hepimiz layıkıyla değerlendirmeliyiz. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. 10 ilimizi etkisi altına alan ve binlerce canımızın vefatına sebep olan bu süreçte, Rabbimden yapacağımız ibadet ve duaların kabul buyurmanızı niyaz ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu zorlu sürecin, edilen dualar vesilesiyle tez vakitte geride kalmasını, hastalarımızın şifa bulmasını diliyorum. Belediye olarak ramazan ayına sayılı günler kala hemşerilerimizin huzur içerisinde bir ibadet ayı geçirmesi için gerekli bütün hazırlıkları yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Hendekli hemşehrilerimizin ve Türk - İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim etsin inşallah." dedi.

CAMİLERDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNACAK

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada ise, “Hendek Müftülüğünün düzenlemiş olduğu program kapsamında Hendek Merkezde bulunan Yeni Cami, Orta Cami, Büyük Cami ve Rasimpaşa Camileri başta olmak üzere Yeşilyurt, Çamlıca, Puna ve Eseler Kuba Camilerinde mevlid-i şerif okunacağı duyuruldu. Ayrıca kandil programları sonrasında merkezde bulunan camilerde belediye ekipleri tarafından vatandaşlara cami çıkışında gül suyu ve lokum ikram edilecek” denildi.”