Yurdumuzun her köşesinde, görevlerini büyük bir özveriyle sürdüren öğretmenlerimiz her türlü övgüye layıktır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler; yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek öğretmenlere verdiği önemi belirtmiştir. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin sorunları son yıllarda katlanarak artmaktadır.
        Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, okul dönüşümleri, liyakatın göz ardı edilmesi, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayretkeşliği, atanamayan öğretmenler, eğitimin laik ve bilimsel yapısının yok edilmesi, öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıları arttırmaktadır. Atatürk aydınlığını rehber edinen öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin eğitim kurumlarından tasfiye edilmeleri son dönemde hızlanmıştır.
        Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizin geleceğine kendilerini adayan yurtsever öğretmenlerimizin yetiştireceği donanımlı,özgür düşünceli yeni nesillerle cumhuriyetimiz “ilelebet payidar kalacaktır”
         Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çalışan ve emekli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.
Reyhan AZAK
CHP Hendek İlçe Başkanı