Milletimizin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin, özgürlük tutkusunun ifadesi olan 23 Nisan 1920 tarihi, bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Toprakları işgale uğramış, esarete mahkum edilmek istenen Milletimizin yokluklar içerisinde var ettiği Millet Meclisimiz, milli iradenin kalbinin attığı yer olmuştur.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yarının büyükleri çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan' ı Türk Çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Bizim en önemli görevimiz geleceğin yetişkinleri olacak, topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, Ülkesini ve Milletini seven, Cumhuriyete sahip çıkan, demokrasiye ve hukuk kurallarına saygılı, onurlu ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmeliyiz.
Bu vesileyle; Özgürlük ve bağımsız duygularımızı pekiştiren, barış ve huzur içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koyan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten ve samimi duygularımla kutluyor, tüm çocuklarımıza ve milletimize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

İdris AKBIYIK
Hendek Kaymakamı