Kaymakam Orhan BURHAN, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.  Kaymakam Orhan BURHAN yayınladığı kutlama mesajında; “Ülkemizde gazetecilerin haklarını "fikir işçisi" olarak düzenleyen 5953 Sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanunun 1. maddesinde değişiklik yapan 212 sayılı Kanun, gazetecilerimiz için önem taşıdığından 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde her alanda olduğu gibi iletişim alanında da teknolojinin hızla gelişerek ilerlemesi, bilgiye ve habere ulaşma ihtiyacını önemli bir şekilde artırmıştır.  Demokrasinin temel unsurlarından biri de hiç şüphe yoktur ki, özgür bir basının varoluşudur. Bu bakımdan demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basınımızın görevi de, basın ahlâk esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmaktır.Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir.

Basın mensuplarının çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerinin sağlanması Devletin olduğu kadar, basın yayın organı sahipleri ve meslek örgütlerinin de görevleri arasındadır. Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.