‘Birlikte daha güçlüyüz’
AK Parti İl Başkanlığı tarafından, ilimizde yaşayan Roman vatandaşlara yönelik “Birlikte Daha Güçlüyüz” isimli bir toplantı düzenlendi. Ernaz Tesisleri’ndeki Roman Buluşmasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkanı ve Makedonya Devlet Bakanı Necdet Mustafa, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, Belediye Başkanları, Milletvekili adayları Mustafa İsen,Ali İnci,Bilgehan Doğru ve Binlerce Roman vatandaş katıldı.
ŞENLİK HAVASINDA
Şenlik havasında geçen buluşmaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, salona girişte davul ve zurna ekibi tarafından karşılandı. Bakan İslam, salona girişte tüm Roman vatandaşların bulunduğu masaları tek tek gezerek, sohbet etmeyi ihmal etmedi. Türkiye’de 2009 yılından itibaren Roman vatandaşlara yönelik devrim niteliğinde icraatlar yaşandığını ifade eden Bakan İslam, “AK Parti iktidarları ilk defa Roman vatandaşlarımızın eşit vatandaşlar olduğunu deklare etti ve Roman vatandaşlarımız için iyileştirme çalışmalarına başladı. Sizler için öncelikle yapmayı planladığımız işler var. Bunlarda bir tanesi barınma sorununu çözmek, ikincisi sağlıkla ilgili problemleri çözmek, üçüncüsü ise işsizlik ile ilgili problemleri çözmek” dedi.
SOSYAL YARDIM
Roman vatandaşlara yönelik Sosyal yardımlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten İslam, “Çoğunuz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından sosyal yardım alıyorsunuz. Ama arzu ettiğimiz, bir gün hepinizi eğitimli, iş sahibi vatandaşlar olarak görmek, yardım alan değil yardım veren vatandaşlar olarak görmek. İnşallah o günlere de tez zamanda ulaşacağız” diye konuştu.