Hz. Hüseyin’in nasıl şehit olduğunu ve Kerbela’yı anlatan Ahmet Turgut,  Hendek  Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda Hendeklilerle buluştu. Hz. Hüseyin’in Medine’de başlayıp Mekke’yle devam eden ve Kerbela’da son bulan 99 günlük yolculuğunun ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı, Aşkın Şehidi kikabı hakkında bilgi verildi. Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen programa yoğun katılım oldu.

“ Her yer Kerbela, hergün aşura “


Yazar Ahmet Turgut, Aşkın Şehidi adlı kitabı hakkında bilgiler vererek “ Kitabımı yazarken büyük bir sabır ve gayret sarfettim. Uzun uzun araştırmalar yaptım. Bugüne kadar Hz. Hüseyin’in hayatı ve Kerbela hakkında hiçbirşey yazılmamış.Yazmaya başlarken “ Her yer Kerbela, hergün aşura “ sözü beni çok etkiledi. Romanımızı, Hz. Hüseyin’in Muaviye’nin vefatıyla yerine geçen oğlu Yezid’in, Hz. Hüseyin’i kendisine biat ettirmesi için yaptığı baskı ve zulüm oluşturuyor.


Hz. Hüseyin’in Medine’de kalamamasının sebebi zalim Yezid ve en az onun kadar zalim valileri ve kumandanlarının Hz. Hüseyin’i taciz etmeleridir. Yezid olan nefsimiz, kendisini yarı yolda bırakan Kufelilere benzeyen aklımızı da yanına alarak Hüseyin olan ruhumuzu öldürmeye çalışacak. Yezid gibi zalimler günümüzde de var ve karşılarında Hüseyin gibi durmamız gerektiğini söyleyebiliriz.


Dolayısıyla bize her yer Kerbala, hergün aşura. Sonuç olarak Aşkın Şehidi bize İslam tarihinin acıklı bir sahnesini hatırlatıyor “ Diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Kerbela ağıtları konseri

 Sakarya Üniversitesi'nin düzenlediği program, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sunduğu Kerbela Ağıtları konseri ve İstanbul’da Şahkulu Sultan Dergahı Zakiri Bayram Ergül’ünde katılımı ile  buldu.