Facebook’a 25 bin kişinin dava açtığı, davanın ana sebebi’nin ise illegal yöntemler ile daha sosyal ağı tama anlamı ile kullanmayan kullanıcıların her hareketini izlendiği ileri sürürdü. Buna göre Facebook, bazı kullanıcıların takibinden çıkmasının imkânsız hale getirildiği, hatta sarf edilen iddialar arasında daha hiç Sosyal Ağları kullanmamış kişilerinde olduğu yapılan açıklamalarda yer aldı.

Facebook aleyhine yapılan bir diğer iddia ise Facebook kullanıcılarının sosyal reklam platformları arasında çıkmalarına izin verilmediği, aynı şekilde istedikleri zaman sosyal reklam platformlarında çıkabileceği belirtiliyor. Facebook’un yaptığı bu açıklamalarda ‘takip’ kelimesi yerine ‘web izlenimleri’ kelimesi kullanılıyor.

Facebook üzerine yapılan en büyük iddia ise Facebook’un üye olmayan kişilerin dahi illegal olarak takip ettiği yapılan iddialar arasında, Facebook, bu iddiayı tam olmasa da kabul ettiğini ve bir güvenlik açığı nedeni ile takibe alındıkları, bu açığın giderildiği an itibari ile bu gibi illegal takiplere son verileceğini açıkladı. Bu durum üzerine Belçika güvenlik komisyonu da bu yasadışı olarak Nitelendirilen illegal takip edilmelerin 5 10 kişi arasında sınırlı olmadığı ve çok sayıda internet kullanıcısı’nın içerisinde bulunduğunu açıkladı.