Sorularınızı yanıtlaması için Google Allo'da asistanınızla birebir sohbet edebilir ya da ne zaman ihtiyaç duyarsanız @google yazarak Google Asistan'ı arkadaşlarınızla sohbetlerinize dahil edebilirsiniz. 

Bu asistana şimdilik İngilizce sorular yöneltmek ve haber, hava durumu, trafik, spor ya da uçuş bilgileriniz gibi bilgilerinizi cevap olarak almanız mümkün.

Google Allo, Apple'ın Siri uygulamasına benzer bir Google Asistan içeriyor.

Allo'daki Google Asistan'dan yakındaki iş yerlerini ve mağazaları, eczaneleri, bankaları veya ATM'leri, benzin istasyonlarını, otoparkları veya manavları bulmasını isteyebilirsiniz. 

Allo şimdilik akıllı yanıt özelliği dışında Türkçe kullanılabiliyor.



Snowden: Sakın yüklemeyin

ABD'li bilgisayar uzmanı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı Edward Snowden, Google'ın yeni uygulaması Allo'nun yazılımının tehlikeli olduğunu iddia ederek kullanılmaması gerektiğini savundu. Allo'nun görüşmeleri önce geçici bir süreyle kaydedeceğini sonrasında ise değişime gidilerek bu görüşmeleri süresiz olarak kaydetmeye başladığını belirten Snowden, uygulamanın kullanıcıların nasıl konuştuğunu ve söylenenlere nasıl cevap verdiklerini analiz ederek kendilerine yöneltilen sorulara verecekleri cevabı tahmin etmeye başladığını ileri sürdü. Google'dan yapılan açıklamada ise, “Kullanıcılara Google Allo'daki verileri üzerinde şeffaflık ve kontrol sunmuş durumdayız. Bu konudaki yaklaşımımız çok net: Sohbet geçmişiniz sizin için, siz silene dek saklanır” belirtti.