Hendek Belediyesi tarafından elektronik atıkların toplanması için, özel bir şirketle anlaşarak Belediye karşısındaki otoparka elektronik atık konteyneri koyulmasının ardından Zabıta Ekipleri esnaflara broşür dağıttı. 

Proje kapsamında kullanılmayacak durumda olan, elektrikli süpürgeler, ütüler, tost makineleri, ekmek kızartma makineleri, kahve makineleri, çamaşır makineleri, kurutucular, bulaşık makineleri, fırınlar, elektrikli sobalar, mikrodalga fırınlar, ısıtma regülatörleri, termostatlar, radyo ve televizyon setleri, video kameralar, müzik aletleri, yazıcılar, bilgisayarlar, fotokopi makineleri,, notebook bilgisayarlar, hesap makineleri, faks makineleri ve telefonlar, çöpe atılmak yerine elektronik atık konteynırında toplanarak, çevreye verdiği ciddi zarar önlenmiş olacak.  

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendeklileri e-atık konusunda duyarlı olmaya davet ederek, “ Büyük bir hızla ilerleyen teknoloji, beraberinde bir de elektronik atık sorununu getirdi. Bu sorunun en iyi çözümü geri dönüşümdür. Çevre için son derece tehlikeli metaller içeren elektronik malzemeler asla birer çöp değildir. Hendek Anadolu Lisesi arkası belediye otoparkında bulunan elektronik atık konteynırına vatandaşlarımız elektronik atıklarını getirebilirler.” dedi.