Yaya üstgeçitleri ile geçişler daha güvenli


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, karayolları güzergahlarına kazandırılacak yaya üstgeçitleri hakkında açıklamalarda bulundu. Pistil, “Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen çalışmalar ile karşıdan karşıya geçişler daha güvenli hale getiriliyor. Şehrimizden geçen ve önemli uluslararası ulaşım aksları olan D100 ve D650 karayolları üzerinde, geçişlerin yoğun ve riskli olduğu noktalara yaya üstgeçidi yapıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Yaya geçişleri daha güvenli
Pistil, “Ulaşımın yoğun olduğu D100 ve D650 karayollarına yaya üst geçitleri inşa edilerek geçişler daha güvenli bir hale getiriliyor. Kurumlardan gerekli izinlerin alınması, kamulaştırma, altyapı hatlarının deplase edilmesi, aydınlatma gibi çalışmaların tarafımızca gerçekleştirilmesinin ardından karayollarında yaya üstgeçidi montajları başladı” diye konuştu.

Yeni yaya üstgeçitleri

Pistil açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Bu çerçevede en çok yaya geçişinin olduğu noktalardan birisi Dörtyol Sanayi bölgesi. Aynı zamanda bu bölgede terminalin bulunması da yaya yoğunluğunu arttırıyor. Bu bölgedeki çalışmalar tamamlandı. Ayrıca Aşağıdereköy Mahallesi’nde iki adet, Kuzuluk’ta iki adet olmak üzere toplam 5 adet yaya üstgeçidi kullanıma sunuldu. Beşköprü Sanayi bölgesi, Hendek Beylice, Akova, Kargalıhanbaba, Kocaali Caferiye ve Geyve Alifuatpaşa mahallelerinde ise çalışmalar devam etmektedir. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.