Sözümüzü tuttuk

Kötü koku ve çevre kirliliği yok

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, bir süre önce faaliyete geçen çöp aktarma tesisinde, Hendek’teki basın mensupları, Lütfiyeköşk, Kargalıhanbaba, Büyükdere ve Akova mahalleleri muhtarları ile birlikte kahvaltı yaptı.

Kahvaltıya, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Uzak Mahalleler Koordinatörü Mahmut Nedim Alkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Lütfiyeköşk Mahallesi Muhtarı Hüseyin Baylan, Kargalıhanbaba Mahallesi Muhtarı Seymen Uzun, Akova Mahalle Muhtarı Volkan Yemenici ve Büyükdere Mahallesi Muhtarı Adem Demir, basın mensupları Ahmet Çileci, Serkan Köse, Ahmet Köse, Kadir Kazın, Gürkan Özer ve Mehmet Kavis katıldı.

Koku yok, çevre kirliliği yok

Başkan İrfan Püsküllü, tesis yapılırken koku olacağı endişesi olan mahalle sakinlerine, hiçbir şekilde kötü koku ve rahatsız edici bir durumun yaşanmayacağının sözünü verdiklerini belirtip sözlerini tuttuğunu söyledi. Basın mensupları ve tesise yakın olan Lüftiyeköşk, Akova, Kargalıhanbaba ve Büyükdere Mahalle muhtarları ile çöp aktarma tesisinde kahvaltıda biraraya gelen Başkan Püsküllü “ Tesisin kurulması ile çevrede herhangi bir kötü koku ve çevre kirliliği olmayacağı sözümüzü tuttuk. Daha önceki çöp toplama alanımızı kapattık. Alanda gömlekleme çalışması ve gaz birikmesi sonucu patlamayı önlemek için bacalar yapıldı. Bir süre önce kurmuş olduğumuz çöp aktarma tesisimiz faaliyetine devam ediyor. İlçemizde haftada beşyüz ton çöp toplanarak, tesisimizde dorselere aktarılıp Sakarya Büyükşehir Belediyesi çöp sahasına taşınıyor. Çöplerin aktarılması esnasında hiçbir koku ve çevre kirliliği olmuyor. Tesisimizde hiçbir maliyetten kaçınmadık. Üç ayrı kapalı arıtma deposu kurduk. Etrafında ağaçlandırma çalışması da yaptık. Bizim için çevre bilinci ön plandadır. “diyerek, mahalle muhtarlarından çöp aktarma tesisi ile ilgili olarak olumlu tepkiler almalarının sevindirici olduğunu söyledi.



Temizlik sorunu yok

Başkan Püsküllü, ilçede temizlik konusunda sorun olmadığını belirterek “ Uzak mahallelerimize kadar ekiplerimiz gidiyor. İlçe merkezinde çöp taksi uygulamamız ile çöp sorunu hiç kalmadı. Çöp taksi konusunda çok verim aldığımız için ikinci aracı da almayı düşünüyoruz. Temizlik ekibimize yoğun mesailerinden dolayı teşekkür ediyorum “ dedi.  

Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz

Başkan Püsküllü daha sonra basın mensuplarına ve muhtarlara, Hendek Belediyesi Şantiyesi,  marangoz, kaynak, bakım onarım, elektrik ve motor atölyelerini gezdirerek bilgi verdi. Hendek Belediyesi’nin kendi işini kendinin yaptığını belirten Başkan Püsküllü “ Şantiyemizde kilit parke, beton büz, kaldırım taşları üretimi yapılırken, atölyelerimizde de mobilyalar, oturma bankları, adres tabelaları, araç bakımları gibi işlerimizi kendimiz dışarıya bağımlı olmadan yapıyoruz. Üretiyoruz, çalışıyoruz, kendi işimizi kendimiz yapıyoruz “ diyerek, basın mensupları ve muhtarlara teşekkür etti.