BAYRAKTEPE DERNEĞİ'NDE BAYRAK TESLİMİ

Bayraktepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen istişare toplantısına Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Büyükşehir Başkan Vekili Şenay Sakal, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, daire müdürleri, dernek yönetim kurulu  ve genel kurul üyeleri katıldı.

Gönüllülük esasına dayalı

Bayraktepe Derneği Genel Koordinatörü Osman Aydın, “Sakarya Bayraktepe Derneği,

gönüllülük esasına dayalı gençlik, eğitim ve insani yardım faaliyetlerine yönelik çalışmalar yapmaktadır. Temel değerlerimizden taviz vermeden, gelecek için çalışmayı amaç edinen, sağlıklı, donanımlı gençler yetiştirmek, aile kurumunun güçlendirilmesinde, insanın insana değer verdiği ve saygı gösterdiği bir toplumun inşasında sorumluluk üstlenmek misyonuyla kurulan derneğimiz faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürmektedir.  Bayraktepe Derneği, Hendek’te bulunan tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olarak çeşitli yaş gruplarına yönelik faaliyetlerde bulundu. Ayrıca 2016’te malum süreç yaşanana kadar Hendek’te veya şehir dışında okuyan çocuklarımıza burs verildi. Yine bu esnada sosyal yardımlar kapsamında muhtaç ailelerimizle ilgilenildi. Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize 5 tır gıda yardımı yapıldı.”diyerek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış

Bayraktepe Derneği eski Başkanı Talha Sunman da konuşmasında şunları söyledi: “Bugün derneğimizin bayrak değişimini yapmak için buradayız. Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar bizlere desteğini esirgemeyen kişi, kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. 2015 yılının başından itibaren başta Hendekli gençlerimiz olmak üzere insanımızın derdi ile dertlenmek biçare olanlara yardımcı olmak amacıyla kurulan derneğimiz bu misyonunu gerçekleştirmek için faaliyetlerde bulunmuştur. Yaptığımız tüm faaliyetleri milletimizin, yönetim kuruculumuzun ve devletimiz kurumlarımızın desteği ile gerçekleştirdik. Bütün bu destekler bize ayrı bir güç verdi. Anladık ki yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış. Yaptıklarımız ile ilgili bize bu imkânı veren Rabbimize hamd ediyoruz. Ancak yapma imkânımız olup da yapamadıklarımız ya da geri kaldığımız işler için de rabbimizden af diliyoruz. Almanın değil vermenin üstün olduğunu bilen bir milletiz. Daha gidecek çok yolumuz var, inşallah bugün bayrak değişimi yapılacak. Derneğimiz, yeni yönetimi ile misyonunu devam ettirecektir. Şu ana kadar emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni yönetim kurulu başkanımız Özcan Nalbant’a ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum”













Nalbant, “Gençlerimize sahip çıkalım”

Bayraktepe Derneği Başkanı Özcan Nalbant da, Talha Sunman ve yönetimine teşekkür ederek, “Tüzüğümüzde yönetim kurulu başkanı iki dönem ibaresinden hareketle görevi devredecek olan Talha Sunman kardeşimize şahsım yönetim kurulumuz ve sizler adına teşekkür ederim. Kendisinin rehberliğinden maddi ve manevi katkılarından her zaman istifa edeceğimizden eminim. 2015’ten beri yapılan faaliyetlerin bir kısmını, hep birlikte sunumda gördük. İşimizin zor ve sorumluluk gerektirdiği aşikardır. Yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımızla ve üyelerimizle birlikte, bu hayırlı hizmetlere zaman ayırmamız gerektiği kanaatim bir kez daha perçinlendi. Dün olduğu gibi kurumlarımızla, belediyemizle, Hendek gönüllü hizmet kuruluşlarımızla daha yakın işbirliği içerisinde olacağız. Gün geleceğimize, gençlerimize sahip çıkma günüdür. Tüm faaliyetlerimizde maddi-manevi bizlerle olacağınıza inandığım siz saygıdeğer davetlilere teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunarım.”dedi.

Meyve veren ağaç taşlanır

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’de birlik ve beraberliğin önemine değinerek başladığı konuşmasında  “Bize bu güzelliği bu huzuru yaşatan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bizim için şu anda Afrin’de savaşan Mehmetçiklerimize Rabbim muvaffakiyetler versin diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Derneğimiz kurulduktan kısa bir süre sonra sizlerin, devletimizin ve milletimizin katkılarıyla çok ciddi çalışmalar yaptı. Ben şu ana kadar görev almış başkanlarımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyor, yeni görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.  Derneğimiz için eleştiriler olmuştur, olacaktır şunu iyi bilmek lazım meyve veren ağaç taşlanır. Önemli olan biz bildiğimiz doğrulardan şaşmadığımız sürece inandığımız doğrularla gittiğimiz sürece başarılı olacağız ve güzel eserler bırakacağız. “dedi.

Hendek zirvede

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci’de Hendek’in bir çok konuda zirve de olduğuna dikkat çekerek, “Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü doğru söyledi meyve veren ağaç taşlanır. Hendek’te güreş ihtisas kulübü başta olmak üzere, HAKUT ve 4 tane karate kulübü kurduk. Bugün bunlara baktığımız da hepsi kendi alanında zirvede, güreş kulübümüz ve karate kulübümüzden Avrupa ve Dünya şampiyonları çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Bu kurulan derneklere ve kulüplere sahip çıkılması lazım.  Hendek sadece sporda değil birçok konuda zirve de olan bir ilçemiz. Şu anda dünya şehri. Bayraktepe Derneğimize gelince, kurucusu olduğum bu dernek devletimizle ve milletimizle güzel bir uyum yakalayarak kısa sürede çok güzel işler yaptı, yapmaya da devam edecek ben buna inanıyorum.” diye konuştu.

STK’lar çok önemli

Kaymakam Orhan Burhan’da STK’ların önemine değindi. Burhan şöyle dedi: “sadece kişi başına düşen milli gelirle değil örgütlü düzeyleri ile de ölçülüyor. Şu anda dünyanın en gelişmiş ülkeleri kabul edilen İskandinav ülkelerinde her vatandaş en azından bir sivil toplum kuruluşuna üye. Örneğin Finlandiya’nın nüfusu 7 milyon ama derneğe üye sayısına baktığınızda 20 milyonu buluyor. Çünkü bir kişi birden faz STK’da üye. Özellikle 80’li yıllardan sonra ülkemizde STK’lar bir gelişme gösterdi, STK’ların değerini bizlerde toplum olarak yavaş yavaş idrak etmeye başladık. Devlet hizmet yapıyor, yerel yönetimler hizmet üretiyor. Ancak bazı hizmetlere vatandaşların katılımı ancak STK’lar ile oluyor. Bu sayede vatandaşlar devletin göremediğini görüyor, devletin duyamadığını duyuyor, onu gerekli mercilere iletiyor ya da doğrudan doğruya kendileri gerekli yardımı yapıyor. Bu aklıma gelen ilk örnek bunun gibi pek çok alanda STK’lar devlet-millet işbirliğinin çok güzel örneklerini sergiliyorlar. Bayraktepe Derneği’de bu anlamda önemli bir misyon yüklenmiş, pek çok hizmete öncülük etmiş, pek çok hizmeti gerçekleştirmiş, Hendek’te okul yapmış ve bunu devlete hediye etmiş bu sayede çocuklara belli bir eğitim bir imkanı sağlamış. Türkiye’de diğer STK’lara örnek çalışmalar yapmış. bu vesile ile derneğe emeği geçmiş herkese teşekkür ediyor, yeni yönetime de hayırlı hizmetler yapmalarını temenni ediyorum.

 

İstişare toplantısında 25. Dönem Milletvekili Ali İnci’ye, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye ve Bayraktepe Derneği eski Başkanı Talha Sunman’a hizmetlerinden dolayı hediye takdim edil.