Yaşlılarımız milletimizin huzurudur


Düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Garnizon Komutanı Yzb. Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Başdenetçiler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili,  Muharip Gaziler Derneği ve Huzurevi sakinleri katıldı.

Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Melek Nişancı Huzurevi Müdürü Emel Çelik, Yaşlılar Haftasını kutladı.

Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır

Kaymakam Orhan Burhan da konuşmasında “ Büyüklerin varlığı, bağlı olduğu ailenin temel direği ve temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimize her zaman onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmeliyiz. Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılarımıza bugün gösterilecek olan sevgi ve saygı gelecek kaygımızı azaltacak ve hangi yaşta olursa olsun tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Yaşlılarımız milletimizin huzurudur. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır “ Diyerek, Yaşlılar Haftasını kutladı.

Konuşmaların ardından, huzurevi sakinleri tarafından şiirler okunarak, huzurevi sakinlerinden oluşan koro tarafından birbirinden güzel şarkılar söylendi.

Programın sonunda günün anısına pasta kesimi yapıldı.



Daha sonra Huzurevi sakinleri tarafından yapılan, Filografi Sanatı sergisinin açılışı yapıldı.