“İş kazası diye bir şey yoktur, ihmal ve tedbirsizlik vardır”

Hendek Belediyesi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Hendek Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ayşe Sema Turan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, müteahhitler ve belediye meclis üyeleri katıldı.  

Hendek Belediyesi denetliyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hendek Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Harun Kaynak “ Hep sözde fakat bir türlü uygulanamayan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. 2013 Yılında özel ve tüm kamu kurumlarını ilgilendiren iş sağlığı ve güvenliği yasası çıktı. İşçilerin iş kazalarını önlemek amacıyla alınan önlemlere iş güvenliği diyoruz. Hendek Belediyesi olarak biz denetleyiciyiz. Denetimlerimizi yapıyoruz. Hendek Belediyesi’nde iş sağlığı güvenliği ile ilgili iki arkadaşımız görevlidir. Bizler bu işi genele yayarak bilgilendirme programları yapacağız. Bu işle ilgili başta belediye başkanımıza, işyeri hekimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ Dedi.

Her şeyden önce can

Hendek Belediyesi İşyeri Hekimi ve İş sağlığı uzmanı Ahmet Cindioğlu da konuşmasında “ İş güvenliği illa bir olay olduğunda değil, amacımız hem işverini korumak, hem işsağlığını korumak hem de ülke ekonomisini zarara uğratmadan sağlıklı bir şekilde işi sağlamaktır. İş güvenliğinde kesinlikle meslek eğitimi ve gerekli tedbirler alınmadan işçi sahaya alınmayacaktır. Her şeyden önce can, bunun için gerekli tedbirler mutlaka alınmalıdır “ Dedi.

Meslek hastalığı ve iş kazası olmayan bir iş dünyası

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ayşe Sema Turan, sağlıklı ve güvenli çalışma ihtiyacının insanoğlu varoldukça iş güvenliğinin bir sosyal ihtiyaç olduğunu belirterek “ İş sağlığı ve güvenliği konusunda işçilerin sağlığı bakımından en olumsuz şartları yaratan sanayi devrimi ile birlikte, iş sağlığı ve güvenliği bir kavram olarak kabul edilmeye başlandı. İş sağlığı ve güvenliği, işin yapılması sırasında işyerindeki fiziki şartların ve çevre düzenlemesinin işçilerin maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki riskleri azaltmak veya yok etmek olarak tanımlanabilir. İş sağlığı ve güvenliği konusunda, iş sağlığı güvenliği ile ilgili alınması gereken tedbirler ile ilgili başlatılan bu organizasyon işverenlerimize büyük sorumluluklar getiriyor. İşyerinde güvenliğin sağlanması, uygulanması ve denetlenmesi işverenimize aittir. Meslek hastalığı ve iş kazası olmayan bir iş dünyasında karşılaşalım inşallah “ Dedi.

İş sağlığı ve güvenliği çok önemlidir

Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, iş sağlığı ve güvenliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak  “ Hendek Belediyesi şirketimizde 350 kişiye yakın çalışanımız vardır ve birçoğu arazide çalışan işçilerimizdir. Belediyemizde iki uzman sertifikalı arkadaşımız bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapıyorlar. İşverenlerimizin de iş sağlığı ve güvenliği konusunda tedbirlerini almaları kendileri açısından da önemlidir. Çünkü işverene bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor “ Diyerek, İş sağlığı ve güvenliği haftasını kutladı.

Konuşmaların ardından, Hendek Belediyesi İş Sağlığı ve güvenliği baş temsilcisi Burak Duysak ve Temsilci Levent Ersükmen slayt eşliğinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirdiler.

Program sonunda katılımcılar baret ve yeleklerini giyerek toplu fotoğraf çektirdiler.