Emniyet yetkililerinden alına bilgilere göre olay Çarşı merkezinde yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Karakol ekibi İlçemiz Başpınar Mahallesinde devriye görevine çıkan ekipler, önceden de takip edilen S.A (29) isimli şahsı çarşı merkezinde gördüler. Polisin kendisine yaklaştığını gören S.A ara sokaklara doğur koşmaya başladı. Takibi bırakmayan ekipler şahsın kaldırım kenarına poşet attığını fark ettiler. Kovalama sonucunda kıskavrak yakalanan S.A üst araması yapıldıktan sonra polis arabasına bindirildi. Daha sonra kaldırıma atılan poşete bakan ekipler, satışa hazır fişek haline  getirilmiş 15 adet  esrar maddesi ve naylon poşete 103 gr toz esrar ele geçirdi. Şahsın alınan ifadesinde uyuşturucu maddeyi U.D isimli şahıstan aldığını ifade etti. U.D nin evine arama kararı çıkarıldıktan sonra şahsın evine giden ekipler, yaptıkları ev aramasında 9 gr satışa hazır esrar maddesi ve esrar maddesi içmede kullanılan düzenek  ele geçirildi.

Şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardında bugun savcılığa sevk edildiler. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan S.A ve U.D mahkemece serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri, suç ve suçlularla mücadelede etkin olabilmek vatandaşların emniyet birimlerine yardımcı olmaları ifade ettiler. Yetkililer ayrıca Uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı olacaklarını ve operasyonların devam edeceğini belirttiler.