İlçemizde uyuşturucu ile mücadele konulu seminerlere hız kesmeden devam ediyor. Gençlere yönelik yapılan bilinçlendirme seminerleri öğrenciler tarafından ilgi görüyor. Bu hafta düzenlenen seminer ilçemiz Kız Meslek lisesinde yapıldı. 108 öğrencinin olduğu seminere konuşmacı olarak Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ve  Dr Elif Arslan katıldı.

Uyuşturucu gibi maddelerin kullanımı sonucunda gençlerin yok olduğunu belirten Özdemir, öğrencilere bir polis abileri olarak bu maddelerden uzak durmalarını söyledi. Özdemir, Öğrencilere Antalya da uyuşturucu bağımlısı bir gencin dramı konulu video izletti. Video da bağımlı gencin hayatını izleyen öğrenciler göz yaşlarına hakim olamadılar. Video da genç “ biz insanız abi. Yaşamak, okumak, Atatürkü’müzü bilmek istiyoruz. Gençler yok oluyo, ölüyü. Gençler yok olmasın abi, ALLAH AŞKINA NE OLUR BİZİ KURTRIN POLİS ABİLERİM” demesi herkesi  ağlattı.
 
Bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili doğru zannedilen yanlışlıklara değinen Elif Arslan şöyle devam etti “
Benim iradem güçlüdür, ben bağımlı olmam. Ben kendimi kontrol edebilirim. Madde kullanımı arkadaşlık ilişkilerini arttırır. Bağımlılık yapıcı madde kullanmak insanın sosyal çevresinin genişlemesine yardımcı olur. Herkes kullanıyor, bir şey olmuyor” dedi.