İlk kepçe İnci’den


“ Türkiye’nin en büyük kubbeli Camii “

Hendek Belediyesi’nin bir projesi daha hayata geçiyor. Merkez Rasim Paşa Camii’nin temel kazı töreninde ilk kepçeyi Başkan İnci vurdu.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin seçim beyannamesinde söz vermiş olduğu Rasim Paşa Camii projesinin ilk temel kazı töreni yapıldı. Türkiye’nin en büyük kubbeli Camii olma özelliğini taşıyacak olan Merkez Rasim Paşa Camii, tamamen kubbeden oluşan modern mimarisi ile Hendek’in en gözde yapıları arasında yer alacak. 3000 kişi kapasiteli Camii Hendekli Em. Jan. Kom. Org. Rasim Betir Paşa’nın adını taşıyacak.

Prof. Dr. Ayhan Kızıl Caddesi Üzerinde yapılacak olan Merkez Rasim Paşa Camii’nin,  temel kazı törenine Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erdem, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“ Hendeği bin yıl geleceğe taşıyacak eser “

Programda bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı ve Merkez Rasim Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali İnci,”Bu büyük eserin temelini kazma günüdür. Biz bu temelin kazmasında vardık, temel atma töreninde de vardık, Caminin yapılmasında da vardık diyecek olan gençlerimiz ve çocuklarımız burada, kendilerini kutluyorum. Biz şunu söyledik, Camii de siyaset olmaz, politika olmaz. Bu Cami Hendek’te ki bütün siyasi görüşlerin, sivil toplum örgütlerinin, iş adamlarının ve herkesin eseri olacaktır. Bizler seçimden önce Hendeğimize tarihi bir eser ve çocuklarımıza ve  gelecek neslimize, bin yıl Hendeği taşıyacak eseri huzura getireceğiz demiştik. Hendeği bin yıl geleceğe  taşıyacak olan bu mabedi inşallah bütün siyasi partilerimiz ile sivil toplum kuruluşlarımız ile bugün başlatıyoruz. Bugün temelini kazdık, kısa bir süre sonra da törenle Camimizin temelini atacağız. Allah hayırlı eylesin bizlere de içerisinde dua etmeyi nasip etsin” dedi.

“ Gelecek nesillere güzel eserler bırakmak görevimiz “

Kaymakam Mustafa Ayhan “Hendeğimizi geleceğe taşıyacak olan, geçmişten de izlerini taşıyacak bir mimari ile yapılacak olan ilçemizin en büyük Camisi, tek kubbe üzerine oturan en büyük kubbeli camisi burada yapılacak. Hayırlı bir iş, Allah hayırlı etsin. Hepimizin görevi, yaşadığımız bulunduğumuz yerlerde geleceğe eserler bırakmaktır. Hendek’te yapılan, Bayraktepe, Havuz Kompleksi, Cami ve benzeri yapılan her iş geleceğe ve çocuklarımıza bırakacağımız eserlerdir. Yapılacak olan Camimizin yeri, projesi itibari ile özenle hazırlandı.Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Dualarla ilk kepçe vuruldu

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Şükrü Balkan dua etti. Daha sonra Merkez Rasim Paşa Camii’nin temel kazısının ilk kepçesi, hayırlı olsun dilekleriyle,  Başkan İnci tarafından vuruldu. Törene katılan vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından etli pilav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı.