Şampiyonlar ödüllendirildi


Hendek’te Demokrasi nöbeti devam ederken, Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Sporcularının almış oldukları Türkiye ve Avrupa Şampiyonlukları Hendek’te moral oldu.

Şampiyonlar için Hendek Belediyesi önünde ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül töreni ile Hendek halkı moral buldu. Ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonrası meydanlarda nöbet tutan Hendek halkı, yaşananlara rağmen Avrupa’da Şampiyon olup İstiklal Marşımızı söyletip, Bayrağımızı dalgalandıran Avrupa Şampiyonu Abdulsamet Başar’ın Hendek’e bu gururu yaşatmasını coşkuyla karşıladı.

Törene Kaymakam İdris Akbıyık, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Sakarya Güreş İl Temsilcisi, Secati Eker, ünlü sporcular Dünya İkincisi Erol Kemal, Balkan Şampiyonu Yusuf Sarı, Erenler Antrenörü Suat Aydın, Sapanca Halk Eğitim Antrenörü Nuri Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 

İsveç’in başkenti Stockholm'da gerçekleştirilen şampiyonada grekoromen stil 58 kiloda mindere çıkarak final maçında Ukraynalı Dmytro Miroshnyk'yi 6-4 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Abdulsamet Başar, 36 Ülkeden 72 takımın katıldığı Avrupa Şampiyonasında Türkiye’den altın madalya alan tek sporcu olarak ülkemizin ve Hendek’in gururu oldu.  

Sporcularımız ile gurur duyuyoruz

Ödül töreni öncesi Güreş İhtisas Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Zafer Başar, sporcuların yetişmesinde emeği geçen başta 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci’ye, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Başar “ Bizler buraya geldiğimizde Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü’nün zaten büyü başarıları vardı. Bizler de bu başarıları daha ileriye taşımanın gayreti ile çalıştık. Sporcularımızın başarılarından gurur duyuyoruz “ Dedi.

Almış olduğumuz Bayrağı daha ileriye taşıyacağız

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “ Demokrasi nöbetini devam ettirdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Güreş İhtisas Kulübü 25. Dönem Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci’nin, Belediye Başkanlığında kurulan çok güzel bir tesisdir, kendisine teşekkür ediyoruz. Türkiye’de Güreş İhtisas Kulübü ayarında hiçbir ilde böyle bir tesis yoktur. Başarı da tesis ve altyapıdan oluyor. Bizler de bu almış olduğumuz Bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Daha çok şampiyonlar yetiştireceğiz. Abdulsamet güzel bir başarı yakaladı, kendisinden bu başarıyı bekliyorduk. Bu zor dönemde bu güzel başarıyı bizlere yaşattığı için tebrik ediyoruz. Bu zor günleri de inşallah atlatacağız. Bu birliktelikle Demokrasi Nöbetimize devam ediyoruz “ Dedi.   

Dünya’nın pastasına ortak olan bir ülke konumuna geldik

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında “ Hakkari’de şehitlerimiz var, şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu ülkenin gerçek anlamdaki zahmeti bitmez. Bu ülke kendi üretimini kendi yapıyor. Helikopterini, tankını kendi üretiyor. Dünya’nın pastasına ortak olan bir ülke konumuna geldik. Türkiye’de artık çok güçlü bir ülkedir. Darbe girişimini siz halkımız kabul etmediniz, siper oldunuz. Tüm siyasi parti görüşleri bu girişimde tankların, silahların karşısında siper oldu. Tek Millet tek yürek bu darbe girişimine karşı koydu. Bu Milet özgürlüğüne zincir vurdurmadı, silahın, tankın üzerine gitti “ Diyer, sözlerine şöyle devam etti.

Hendek çok farklı ve başarılıdır, hedeflerimize ulaştık

İnci “ Çıktığımız yolda beden eğitimi öğretmenliğimizde öğrencilerimize hep bu Bayrağı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı söyleteceğiz dedik. Bugün Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonları yetiştiriyoruz. Hendek çok farklı ve başarılıdır, hedeflerimize ulaştık. Şampiyonlarımız İstiklal Marşımızı söyletip, Bayrağımızı dalgalandırdılar, kendilerini tebrik ediyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmalıyız “ Dedi.    



Hendek, Türkiye ve Dünya’da bir marka olmuştur

Kaymakam İdris Akbıyık da bir konuşma yaparak “ Hendek kendine yakışır bir şekilde her alanda olduğu gibi sporda da Türkiye ve Dünya’da bir marka olmuştur. Şampiyonlarımızı ve diğer spor dallarında da Hendek’imizi en iyi şekilde temsil eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. 15 Temmuzdan beri hep birlikte nöbet tutuyoruz. Bu kara günleri inşallah birdaha yaşamayacağız. Bu günlerde bizleri mutlu ettikleri için sporcularımı tebrik ediyorum.  Kurtuluş Savaşından beri, Türk Milleti büyük bir seferberlik ve mücadele veriyor. Tarihimizde böyle bir ihanet yoktur. Türk Milletinin azmi ve kararlılığında bu girişimi bertaraf etmiştir. Bugün sadece kendimiz için değil çocuklarımız için mücadele ediyoruz “ Dedi.


Konuşmaların sonunda, 14-15 yaş Türkiye Şampiyonasında takım halinde Türkiye Şampiyonu olan, Hendek Güreş İhtisas Kulübü Sporcuları Serhat Kınık, Bedirhan Tan, Mükremin Aktaş, Bedirhan Tantan, Enes Öztürk, Berat Büyüktazim, Emirhan Büyüktazim, Sadık Sarı ve Ekrem Erdem’e ödülleri verildi. Ayrıca Yıldızlarda Hendek Güreş İhtisas Kulübü, takım halinde Türkiye üçüncüsü oldu. Hendek Güreş İhtisas Kulübü Türkiye'nin en iyi alt yapısı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Programın sonunda Avrupa Şampiyonu Abdulsamet Başar’ın İsveç’teki kazandığı maç gösterilerek, şampiyonun ödülü verildi.



Ödül töreni sonrası şampiyonlar ve Antrenörler Sefer Sarı, Zafer Başar, Ebubekir Yılmaz ve Oğuz Birinci tebrik edildi.