AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları tarafından organize edilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi HESMEK Sanat ve Eğitim Merkezi tarafından desteklenen, Suriyeli Bayanlara Türkçe Dil Eğitimi Kursu, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve Suriyeli kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi’nde haftada üç gün sekizer saat verilecek olan Türkçe Dil Eğitim kursu 29 Aralık 2016- 3 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kursa,  Hülya Saydam ve Ümmihan Kavuk tarafından 45 Suriyeli Mülteci Hanıma Türkçe eğitimi verilecek.  

Projeye destek

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Tan yaptığı açılış konuşmasında  “Suriyeli kardeşlerimiz maalesef içinde bulundukları kötü ortamdan istemeyerek te olsa ülkelerini terk etmişler ve ülkemize sığınmışlardır. Ancak her ne kadar kardeşlerimiz olsa da ayrı ülkelerde yaşamaktan dolayı bir dil farkı olduğu için uyum problemi yaşadıklarını gördük. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve yönetimi bize gelerek Suriyeli vatandaşlarımız için Türkçe eğitim projelerini sundular.  Bizden destek istediler, severek destek verdik ve çok mutlu olduk,  kendilerine teşekkür ediyoruz “ Dedi.

Tek yürek, bir yumak halinde sevgi seli

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun bir konuşma yaparak’’ Suriyeli kardeşlerimizi, AK Parti Kadın Kolları olarak hiç bir zaman yalnız bırakmadık, bu anlamda çok ciddi çalışmalarımız oldu, gerek sosyal, gerek sağlık, gerek eğitim alanlarında ciddi anlamda arkadaşlar teşkilat olarak yanlarında yer aldılar. Bu vesile ile değerli halkımıza teşekkür ediyorum, bütün bunlar sadece AK Parti Teşkilatı olarak değil halkımızın destekleri, Belediye Başkanımızın, İlçe Başkanımızın, esnaflarımızın destekleri ile oluştu, kendilerine teşekkür ediyoruz. İlçemizde mülteci kardeşlerimiz ile alakalı, tek yürek, bir yumak halinde sevgi seline dönüşmek gerçekten çok sevindirici bir olaydır. Mültecilerimiz kendilerini ifade edemiyorlardı, her yerde bir proje üretmeye karar verdik ve Halk Eğitim ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile bu projeyi taçlandırmış oluyoruz. Kardeşlerimize,  soğuk savaşın bittiği, huzurun barışın olduğu bir ülke diliyorum. Ülkelerine döndüklerinde bizleri dualarla yad edeceklerine yürekten inanıyoruz.  ’’Dedi.

Biz ev sahibi, onlar misafir

Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan da ’’ Sonuçta biz Ensar’ız onlar muhacir, biz ev sahibiyiz onlar misafir,  bu kardeşlerimize en güzel şekilde Türkçe’ yi öğreteceğiz. Benim onlara bir müjdem daha var, Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda onlar için bir öğretmen görevlendirildi, toplam 38 öğrenci Suriyeli kardeşimiz var, biz bu yetmez dedik bir öğretmen daha istedik inşallah 2 öğretmenle bu çocuklarımızı Hendek’te okullarımızda okul derslerinden hariç kurs düzenleyeceğiz. Ülkemizdeki hayata uyum sağlasınlar, eksik kalan derslerini tamamlasınlar diye böyle bir görevlendirme yapacağız “ Dedi.



Tüm Türkiye seferber

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da konuşmasında “ Suriyeli vatandaşlarımızın bizim dilimizi öğrenmeleri dertlerini anlatabilmeleri en büyük ihtiyaçlardan birisiydi, bu projeyi organize eden AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanımız ve yönetimine, İlçe Milli Eğitim ile Halk Eğitim Müdürlerimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Suriyeli vatandaşlarımız için tüm Türkiye seferberlik halindedir. Ülkemizin her yerinden Suriyeli vatandaşlarımıza yardım tırları gidiyor. Hendek’ten de halkımızın desteği ile toplanan yardımlar tırlarla gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor.  Yardım eden herkesin hayrını Rabbim kabul etsin ve birdaha böyle bir acı yaşatmasın “Dedi.


Hendek halkı yine üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de bir konuşma yaparak “ Bugün açmış olduğumuz kursun ilçemize ve Suriyeli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle Kadın Kollarımızı tebrik ediyorum. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün de büyük katkıları vardır. Burada eğitim alacak olan kardeşlerimiz inşallah Hendek halkı ile daha güzel iletişim sağlayacak ve kendi ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilecekler. Biz de belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Hendek’te, İHH, AK Parti İlçe Teşkilatımız, sivil toplum kuruluşları bu konuda seferber oldu, yardımlar toplandı ve gönderiliyor. Hendek halkı yine üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi ve Kurtuluş Savaşı’ndan beri hep veren el oldu. Yokluk zamanlarında bile Hendek halkı ekmeğini paylaştı. Özellikle bu binanın yapımında emeği olan, değerli vekilimiz eski Belediye Başkanımız Ali İnci’ye teşekkür ediyorum. Burada güzel eğitimler veriliyor. Bugün burada hayırlı bir projeyi daha faaliyete geçirdik, hayırlı olsun “ Dedi.    

Konuşmaların ardından Suriyeli hanımlar duygu ve düşüncelerini ifade ederek, kendilerine sahip çıkan Türk halkına, Hendeklilere teşekkür ettiler. Konuşmalar esnasında duygusal anlar yaşandı.



Program sonunda, Halk Eğitim Merkezi pasta kursu Öğretmeni Gülseda Örnek’in kursiyerleri ile birlikte günün anısına hazırladıkları pastanın kesilmesi ile program sona erdi.