Ayrıca Hendek Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Caddesi’nin de açılışı yapıldı.
 
Yoğun katılımın olduğu program saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ile başladı. Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir açılış töreninde yaptığı konuşmada, 31 Mart 2015 tarihinde, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında, adalet için çalışırken, uğradığı menfur bir terör saldırısı neticesinde şehit olan Mehmet Selim Kiraz’ın hakkın rahmetine yürümesinin senei devriyesinde acılarının hala çok taze olduğunu söyledi.

Adalet fedaileri yılmayacak      

Başsavcı Adem Aydemir, bu tarz alçak saldırıların bu güzel vatanın evlatlarını, adalet fedailerini yıldırtamayacağını ifade ederek, “Ferdi olmaktan gurur duyduğum milletim var olduğu ve bu hassasiyet üzere bulunduğu sürece, kirli yürekler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Elbette; acı ciğerlerimizi yakacak, bizi derin bir üzüntü içinde bırakacaktır. Ancak; acı acı büyüyen, vatan, bayrak, millet ve adalet sevdalısı yüreklerin, kötülüğün üzerine çöken bir kasırga olacağını da hiç kimse unutmamalıdır ”dedi.
Bu tören hainlere karşı manifesto niteliğindedir’
 
‘Bu tören hainlere karşı manifesto niteliğindedir’ diyen Adem Aydemir, “Şehitlerimize olan vefamızın göstergesi ve çelikleşmiş bir abidesi olarak, kirli fikirlerin bu vatanda asla tutunamayacağını yüzlerine vururcasına şehitlerimizin yanında yer almak, onları her daim hayır dua ve saygı ile anmak amacıyla isimlerini yaşatmak boynumuzun borcudur. Keza; Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan liderliğinde daha üç gün önce şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz adına dualarla başlatılan futbol turnuvası ve bu gün burada devamı niteliğinde gerçekleştirilen Şehit Cumhuriyet Savcımızın adını taşıyan cadde açılışı, şehidimizi hiç unutmayacağımızın ve ilkelerinden vazgeçmeyeceğimizin, vatan hainlerine karşı manifestosu niteliğindedir. “diye konuştu.
 
                
Birliktelik en güzel cevaptır


Hendek Adalet Sarayı yerleşkesinin de üzerinde bulunduğu cadde isminin “Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ Caddesi” olarak değiştirilmesi yönündeki Belediye  meclisi kararının, siyasi görüş ayrımı yapılmaksızın oy birliği ile alınmış olmasının anlamına da değinen Aydemir, “Hendekli ve Sakaryalı vatan evlatlarının; adalete saygı, vatana sevgi ve şehide vefa ve minnet duygularının tüm dünyaya ilanı mahiyetinde, en güzel onur belgesidir.  Hendekli  ve Sakaryalı vatan evlatlarının bu birlikteliği, karanlığın bağrına saplanan bir oktur, kirli ellerin ve yüreklerin umutlarının sönmesidir. Bu vesile ile başvurumuza son derece samimiyetle yaklaşarak, kararın hayata geçirilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen Büyük Şehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanımıza ve tüm Meclis üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz.”dedi.

Adil bir dünya için

Aydemir sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şehidimizin adını bugün, cadde isminde  yaşatmak suretiyle ilanen; adalet yolunda canımız dahil her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu tüm milletimizin bilmesini isteriz. Adalet; uğrunda, çok değerler feda ettiğimiz yegane amacımız, hedefimizdir. Bu yolda adil bir dünya için, gerekirse şehidimiz gibi canımızı feda etmekten çekinmeyeceğiz. İnsanlıktan nasibini almamış o kirli yürekler, her daim karşılarında vatan ve bayrak sevdalısı yiğitleri, adaletin yılmaz bekçileri ve savunucularını bulacaklardır”

 


Türkiye Cumhuriyeti teröre pabuç bırakmayacak

Törene katılan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı  Mustafa Ercan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a rahmet dileyerek, “Şehidimizin adının caddeye verilmesinde emeği olan Sakarya Büyükşehir ve Hendek Belediye başkanlarına, Hendek Belediye meclis üyelerine teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da teröre pirim vermeyecek ve teröristler layık oldukları cezaya çarptırılacaktır” diye konuştu.
Kahramanlarımız destan yazıyor
 
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş,  son zamanlarda bazı basın organlarında  terör olaylarının   farklı şekilde yayınlanıyor olmasında kasıt olduğunu  düşündüğünü belirterek, “ sayın Cumhurbaşkanımız  harp akademilerindeki konuşmasında açıkladığı gibi  geçen Temmuz ayından bu güne kadar terörle mücadele kapsamında  5.389 teröristin etkisiz hale getirilerek teröre ağır darbe vurulmuştur.  Aynı dönem içerisinde de 355 güvenlik gücü şehit olmuştur. Bu tür mücadelelerde  uluslararası standart  bir teröriste karşılık yedi güvenlik mensubunun hayatının kaybedilmesine razı olmaktır. Terörle mücadelenin ağır bir bedeli vardır. Hamdolsun, eğer dünya standardı  ülkemizde gerçekleşmiş olsaydı  bizim on şehit vermemiz gerekirdi. Bu da gösteriyor ki oradaki güvenlik kuvvetlerimiz  aslanlar gibi mücadele ederek her biri birer adsız kahraman olarak destan yazıyorlar” dedi.

Bayrağımızı heryerde şerefle dalgalandıracağız

Vali Coş, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin gelişmesini, büyük Türkiye’nin kurulmasını engellemek isteyenlere karşı mücadelemiz her zaman tavizsiz sürecektir. Gerektiğinde bizlerde gazilikle yetinmeyip şehit olacağız. Ama bir parmak geriye gitmeyeceğiz, bir çakıl taşı kadar yeri kimseye vermeyerek ecdadımızın bizlere emanet ettiği  bu şanlı bayrağımızı sadece yurdumuzun her köşesinde değil  dünyanın olması gerektiği her noktasında da şan ve şerefle dalgalandıracağız”

Konuşmaların sona ermesinin ardından ilçe müftülüğü hocaları tarafından Kuranı Kerim okundu, Hendek Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından dua edildi.

Daha sonra caddenin açılışına geçildi.

Hendek Adliye Sarayı önünde  gerçekleşen törene Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı  Mustafa Ercan, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, 25. Dönem Sakarya milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan,  Adalet Bakanlığı personeli, daire müdürleri, STK başkan ve üyeleri ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve Hendek’li vatandaşlar katıldılar.